новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Щоб не допустити дефолту, почнуть інтенсивніше збирати податки

Повідомляє Бізнес Компаньйон 16.02.2019 13:18

Щоб не допустити дефолту, почнуть інтенсивніше збирати податки

Фото з мережі Інтернет

Український уряд посилить в 2019 році свою фіскальну політику, щоб послабити інфляційний тиск на економіку. Відповідний прогноз міститься в свіжому ціновому звіті Нацбанку. Їм підтверджуються останні розрахунки Держстату: січнева інфляція на рівні 1,0% за місяць і 9,2% в річному вираженні.

«Державний бюджет на 2019 розроблений на основі досить консервативного макроекономічного прогнозу. Це проявилося в стриманому зростанні доходів і витрат у порівнянні з фактичними показниками 2018 роки (10,6% і 12,8%, відповідно). Однак через високі темпи зростання витрат (в порівнянні з доходами), дефіцит розшириться в порівнянні з показниками 2018 року - до 2,3% ВВП, хоча первинне сальдо залишиться позитивним. При цьому ключові ризики сконцентровані в частині фінансування. Це стосується не тільки коштів від приватизації, але і запланованих обсягів залучень як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку », - відзначають в НБУ.

Його аналітиків терзають явні протиріччя. Вони розраховують на збільшення податкових надходжень до бюджету на 14,2% (у порівнянні з 2018 роком). І відзначають скорочення витрат на житлові субсидії: на 15,9 млрд. Грн, до 55,1 млрд. Грн. До речі, 20 млрд. Грн. з цієї суми буде виплачено в готівковій формі.

Однак нацбанківців турбує збільшення в 2019 році видатків на фінансування Пенсійного фонду - на 17,4 млрд. Грн. (До 167,5 млрд. Грн.).
 
«Це пов'язано як із запланованою індексацією пенсій, так і з напруженим виконанням бюджету Пенсійного фонду в 2018 році. Протягом року фонд брав позики з єдиного казначейського рахунку для покриття розривів ліквідності, залишок непогашених позик склав 4,8 млрд грн на кінець 2018 року », - йдеться в звіті НБУ.

Дане збільшення не єдине. Згідно з підрахунками центробанку, загальне збільшення витрат держбюджету-2019 склало 90 млрд. Грн.


Опубліковано : 16.02.2019 13:18

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман