новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Шукаємо роботу: 6 підказок для вдалої співбесіди

Повідомляє ya-student.com.ua 07.09.2018 18:17

Шукаємо роботу: 6 підказок для вдалої співбесіди

Фото з мережі Інтернет

Ось ви надіслали десятки резюме та з нетерпінням чекаєте на зворотний зв'язок. Нарешті дзвонить телефон, номер незнайомий – точно представник якоїсь компанії! Сміливо відповідайте на дзвінок: з нашими підказками ви знатимете, що робити.

Підказка №1

Коли розмовляєте по телефону з представником компанії, не бійтеся ставити запитання! Вони можуть бути такими: «Яка правильна назва компанії?», «За якою адресою ви знаходитеся?», «Якщо я заблукаю, можна вам зателефонувати?», «Хто буде проводити співбесіду та якою мовою?»

Перш ніж вирушати на справжню співбесіду, обов’язково потренуйтеся вдома. Ставте собі запитання й репетируйте відповіді: так у відповідальний момент ви не злякаєтеся власного голосу й не почнете «екати».

Підказка №2

Щоб налаштуватися, на співбесіду варто приходити на 5 хвилин раніше. За ці кілька хвилин можна оцінити офіс, побачити як у ньому працюють інші люди. Спробуйте на якусь мить уявити себе працівником цієї компанії: вам тут сподобається?

Роботодавець зустрічає вас й проводить до кабінету. Запам’ятайте: ваша оцінка як працівника почалася щойно ви переступили поріг офісу, тому з самого початку поводьте себе гідно та стримано. Обов’язково поставте мобільний на беззвучний режим, а якщо ви чекаєте на справді важливий дзвінок, ввічливо попередьте про це роботодавця. Ситуації можуть бути різні, так що не варто боятися.

Підказка №3

У кабінеті краще сідати не навпроти, а по діагоналі від співрозмовника. Обов’язково візьміть із собою роздруковане резюме. Найбільший стрес під час кожної співбесіди – це запитання. Відповідайте спокійно та в помірному темпі, ви ж репетирували вдома! Існують кілька видів запитань: наприклад, провокативні та стресові перевіряють ваші реакції, хід думок, іноді креативність. На деякі поширені запитання можна підготувати відповідь заздалегідь. Серед них: «Ким ви бачите себе через 5 років?», «Які ваші позитивні та негативні сторони?», «Чому саме ви підходите на цю посаду?», «Яку заробітну плату ви хочете отримувати?»

Підказка №4

Після запитань більш особистісного характеру (вони інколи зустрічаються та перевіряють вашу стресостійкість), не кидайтеся на співрозмовника з криками «Як ви наважилися таке запитувати?». Дотримуйтеся правил чемності, дипломатичності та етичності у своїх відповідях, чесно розповідайте про свої плани та не бійтеся трошки завищувати планку. Будьте сміливими та відстоюйте себе.

Під час співбесіди першочергово оцінюють саме вас. Але для того, щоб продемонструвати зацікавленість у посаді, бажано підготувати 2-3 запитання й про компанію-роботодавця. Також дізнайтеся про неї якомога більше, перегляньте соціальні мережі та відгуки.

Підказка №5

У кінці співбесіди обов’язково подякуйте за увагу. І тільки після того, як вийдете з офісу, можете вмикати мобільний, телефонувати близьким та розповідати про свої враження.

Підказка №6

Після слів «Ми з вами зв’яжемося», бажано знову проявити себе й задати контрольне запитання: «Якщо ви не зв’яжетеся зі мною в понеділок, можна я зв’яжуся з вами у вівторок?» Так ви вкотре проявляєте зацікавленість у цій посаді та гарантуєте точне підтвердження або відхилення своєї кандидатури.

І наостанок. Студентське життя – це неабиякий досвід, тому максимально використовуйте цю перевагу. Включайте у свої відповіді специфічну термінологію, зазначайте про відвідані курси і тренінги – вони демонструють ваші інтереси й навички, а також позиціонують як людину, що постійно навчається.


Опубліковано : 07.09.2018 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман