новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Скоро літо: топ-5 ефективних способів зниження ваги

Повідомляє rbc.ua 02.05.2019 20:17

Скоро літо: топ-5 ефективних способів зниження ваги

Фото з мережі Інтернет

Поради, які допоможуть привести фігуру в порядок до літа.

Зовсім скоро літо і тема зниження ваги стає все більш актуальною і гарячою. Багато чули про те, що худнути за допомогою дієт і спеціальних препаратів, навантажувати себе додатковими тренуваннями небезпечно для здоров'я. Але при цьому хочеться все ж таки схуднути, щоб фігура до літа була ідеальною, швидко і безпечно, щоб нічого не повернулося потім, і здоров'я покращилося, і психіка була в нормі. Лікар-дієтолог Олена Кален розповіла про 5 способів ефективного і безпечного зниження ваги на своїй сторінці в Instagram.

1. Інтуїтивне харчування — навик давати своєму тілу їжу в момент фізіологічного голоду.

Так як зайва вага набирається від зайвої, навіть самої корисної, їжі, то варто звернути увагу на метод, який пропонує зниження ваги не за рахунок виключення ряду продуктів з раціону або штучного зниження калорійності.

Цей метод допомагає розібратися в психологічними причинами переїдання. Цьому вчить інтуїтивне харчування — навик давати своєму тілу їжу в момент фізіологічного голоду. Їсти при цьому можна їсти будь-які продукти, і вага буде знижуватися. Крім того, поступово буде змінюватися і раціон, в ньому буде ставати все більше корисних продуктів.


Ілюстративне фото (pexels.com)

А усвідомивши і пропрацювавши психологічні причини набору ваги, стане можливим ставитися до їжі, як струнка людина, а саме їсти все, стільки, скільки хочеться і коли хочеться, легко відмовляючись від їжі або напоїв, якщо вони тілу не потрібні в даний момент. При такому підході вага знижується з оптимальною для тіла швидкістю, шкіра та органи встигають адаптуватися до перебудови.

2. Процедури, що допомагають прискорити обмін речовин.⠀

Гарні результати при зниженні ваги дають процедури, що допомагають прискорити обмін речовин. До них відносяться лімфодренажний масаж, який буває ручний або апаратний. Ручний можна виконувати як самостійно, так і звернувшись до спеціаліста, а апаратний пропонують у салонах краси або медичних центрах.

Ця послуга не вимагає ліцензування, тому при виборі фахівця звертайте увагу на його досвід, орієнтуйтеся на особисту симпатію. У салоні важливо оцінювати рівень сервісу, гігієни, запросити сертифікати фахівців про те, що вони пройшли навчання за використання апаратів.



Ілюстративне фото (pexels.com)

3. Якісний і регулярний сон.

Прискорює метаболізм якісний і регулярний сон (не менше 8-9 годин щодня для жінок) в повній тиші і темряві.

Важливо лягати спати до 23:00, щоб вироблявся гормон, що сприяє якісному відновленню організму. Це допомагає знизити рівень стресу, а відповідно швидше виводиться зайва рідина з організму.



Ілюстративне фото (pexels.com)

4. Питний режим.

Сприяє зниженню ваги і звичайна питна вода, яка активно бере участь у спалюванні жиру. Варто лише замінити пакетовані соки і газовані напої на воду, яка подобається за смаком, як невдовзі поліпшиться загальний стан організму, підвищиться рівень енергії і шкіра стане більш пружною і еластичною.

Варто завжди носити з собою пляшечку води і, не відкладаючи, втамовувати спрагу.



Ілюстративне фото (pexels.com)

5. Рухова активність (і це не обов'язково виснажливі тренування).

Рух допомагає насичувати клітини киснем, який бере участь в процесі окислення жирів і прискорює зниження ваги. Також важливо підтримувати свою шкіру в тонусі за рахунок тренування різних груп м'язів. Намагайтеся якомога частіше активно проводити час на свіжому повітрі.

Нелюбимі заняття спортом добре замінити на будь-яку фізичну активність, яка подобається. Доведено, що фізична активність, яка викликає позитивні емоції, більш корисна для організму.


Ілюстративне фото (pexels.com)


Опубліковано : 02.05.2019 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман