новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Студенти із Заліщик були в гостях у Фірташа

Повідомляє Ровесник Гнатюк Олеся, студентка 04.05.2017 08:15

Студенти із Заліщик були в гостях у Фірташа

Фото з мережі Інтернет

Студенти «Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого» у рамках навчальної практики відвідали тепличний комплекс "DF Agro" (Синьків). Ескурсію організував завідувач агрономочним відділенням Андрусик Р.В.

«DF Agro» (Синьків) — один із найбільших на території України і завдяки використанню інноваційних технологій є одним з найбільш високотехнологічних тепличних комплексів в Європі.

Він складається з двох тепличних комплексів, які було спеціально розроблено для вирощування томатів і перцю. Теплиця для виробництва перцю дозволяє вирощувати й інші овочі.

Наразі площа тепличного комплексу складає 10 га і розділена на два блоки розмірами 3,8 га та 5,4 га, 0,27 га займає розсадне відділення. Працюючих близько 7 чоловік на 1 га. Комплекс займається вирощуванням перцю, помідорів, огірків, а в несезонний період – тюльпанів та зелених рослин. На даний час вирощують лише солодкий перець.

Даний комплекс вирощує 18 сортів перцю: червоний, жовтий, оранжевий. Дана продукція екологічно чиста, так як використовуються біологічні засоби захисту рослин.

Теплиці висотою 7,00 м, а також самі рослини є дуже високими до 4,5 м., і тому є спеціальні гідравлічні візки. Завдяки цим візкам, працівники легко збирають продукцію.

Цього року до 8 березня було вирощено велику кількість різноманітних видів тюльпанів, близько 28 сортів. Усі сорти вирощені з голландського посадкового матеріалу найвищої якості.

 

Для того, щоб бути енергоефективними, теплиці оснащено горизонтальними та вертикальними енергоекранами. У конструкціях теплиць передбачено можливість встановлення подвійного скла, для того, щоб в майбутньому стати ще більш енергоефективними.

водою і добривами. Використана крапельна система зрошення. Використаний розчин збирається ще раз, щоб бути  використаним повторно після дезінфекції HD-УФ-фільтром.

В синьківських теплицях використовують цілодобове підсвічування рослин, а також їх крапельний полив. Подачу добрив і насиченого мінералами живильного розчину, а також підтримку температурного режиму здійснює комп'ютерна система. 

 

Головний агроном Мосієнко М.М., колипроводив екскурсію розповів, що річний врожай томатів становить близько 70 кг/м², перцю — близько 40 кг/м². 

Ми побачили побудований сучасний пакувальний цех з рампами для завантаження машин, що дозволяє якісно та своєчасно відвантажувати продукцію.

Продукція "DF Agro" (Синьків) продається в Україні та країнах СНД під брендом "Синьківський ярмарок".

Екскурсія вдалася. Ми отримали не тільки масу задоволення від поїздки, а й набули безцінний практичний досвід у вирощуванні овочевих культур.

Гнатюк Олеся, студентка 32 групи


Опубліковано : 04.05.2017 08:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман