новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Студенти винаймають житло. Господарі віддають перевагу хлопцям

Повідомляє Високий замок online Марія Доротич 28.08.2017 12:49

Студенти винаймають житло. Господарі віддають перевагу хлопцям

Фото з мережі Інтернет

З початком навчального року традиційно пожвавлюється ринок орендb житла.  Студенти, як правило, бронюють квартири ще з середини липня.

Якщо торік (в осінній сезон)  ціни на оренду квартир підвищились на півтори тисячі гривень, то цього року власники житла гальмують вартість. Дехто навіть заманює клієнтів зниженням цін. Ріелтори пояснюють це тим, що за останній рік значно подорожчали комунальні послуги, за які теж платять орендарі. За найскромнішими підрахунками, влітку комуналка “двушки”  витягає з гаманця до тисячі гривень, взимку — понад дві тисячі.  У попиті — квартири з субсидіями на компослуги.

«Найдорожча оренда квартир — у серпні, — сказав ріелтор Роман Андрусяк. — У вересні ціна ще тримається на тому ж рівні, а вже з жовтня поступово знижується. Це зумовлено попитом серед студентів. На ринок оренди житла також впливають працівники IT-технологій. Та вони зазвичай орендують житло дорогого сегменту — за 7−12 тисяч гривень за місяць».

“Студенти-першокурсники не хочуть орендувати окрему квартиру, йдуть на підселення до когось зі старших колег, — наголошує релтер. — Часто-густо живуть по четверо в кімнаті, щоб платити менше за оренду. Ціну ділять на кількість жильців. Хтось вирішує квартирне питання по-іншому — йде жити в окрему кімнату квартири, де є господар чи господиня. Платять від 800 до півтори тисячі гривень за місяць. Власники квартир охочіше підселяють до себе хлопців, ніж дівчат. Бо дівчата використовують більше води”.

Власники житла, яке здають в  оренду студентам, страхуються від побутових форс-мажорів договором. У ціні, зокрема, враховується можлива поломка меблів, крадіжка речей.



Опубліковано : 28.08.2017 12:49

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман