новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Талановитий студент з Тернопільщини вирушить на стажування до Канади

Повідомляє ternopoliany.te.ua 01.03.2019 14:17

Талановитий студент з Тернопільщини вирушить на стажування до Канади

Фото з мережі Інтернет

Третьокурсник Тернопільського національного технічного університету Василь Кохан переміг у конкурсному відборі програми Mitacs Globalink Research Internship та вирушить на стажування до Канади.

Хлопець навчається за спеціальністю "Комп'ютерна інженерія" на факультеті комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії.

 «Наш студент став кращим серед сотні студентів з України. Завдяки наполегливій праці та досягненням у дослідницькій сфері він продовжить роботу над своїм проектом «Створення гри для навчання комп'ютерного мислення» в Університеті Альберти (Канада)», - кажуть у прес-службі вишу.

Програма Mitacs Globalink Research Internship - це міжнародна ініціатива для іноземних студентів з Австралії, Бразилії, Китаю, Франції, Індії, Німеччини, Мексики, Саудівської Аравії, Тунісу та України для дослідницького стажування в Канаді.

Із травня по вересень кожного року, учасники, що пройшли відбір, беруть участь в 12-тижневому дослідницькому стажуванні під керівництвом канадських викладачів університетів з різних наукових дисциплін: від інженерних, технічних і математичних до гуманітарних і соціальних наук. Випускники програми Globalink Research Internship, що зацікавлені в поверненні до Канади для навчання в магістратурі, мають право на отримання стипендії Globalink Graduate Fellowship.

«Минулого року студент Кохан Василь брав участь у програмі мобільності Еразмус+ в Університеті Валенсії, що стало хорошим поштовхом та досвідом для подальшої перемоги в програмі Mitacs», - розповіли у ТНЕУ.

А у 2018 році студентка цього ж університету Ольга Матіяш успішно пройшла стажування по програмі Mitacs Globalink Research Internship в Університеті Гуельф (провінція Онтаріо), де працювала над проектом з виробництва бананового борошна із відходів супермаркетів.


Опубліковано : 01.03.2019 14:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман