новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Теорія вибору: працювати чи не працювати?

Повідомляє ya-student.com.ua 26.09.2018 15:20

Теорія вибору: працювати чи не працювати?

Фото з мережі Інтернет

Рано чи пізно в житті кожного студента настає «той самий» момент. Ви прокидаєтеся, відкриваєте холодильник та розумієте, що там нічого немає – тільки лід та плями від їжі. Ви панікуєте й думаєте лише про одне: де взяти гроші? У батьків – соромно (бо як-не-як, а вам уже більше 18 років). Позичити в когось – все одно доведеться повертати. І ось на думку спадає геніальна річ: потрібно зібрати всі сили в кулак, зробити крок у доросле життя та, попри лінь і гордість, усе-таки знайти підзаробіток.

І зазвичай перед студентом постає декілька проблем: страх перед новим та невідомим, сумніви «а чи знайдеться щось?» та вагання «навіщо воно мені взагалі?».

То що ж робити? Іти чи не йти працювати? У принципі, робота – не собака, кусатися не буде. Для того ж, щоб розвіяти ваші сумніви та страхи, я спробую дати відповідь на більшість запитань, що постають перед студентом під час пошуку та вибору роботи. Тож розпочнемо!

Перше і, зазвичай, найтиповіше запитання: «А чи потрібна мені ця робота взагалі?»

Я скажу так: потрібна. Як не крути, а будь-яка робота дає досвід, що може знадобитися в майбутньому. До прикладу, підробіток в сall-центрі допоможе розвинути навички спілкування з людьми.

Робота, яку можуть запропонувати студентові, зазвичай нудна.

Як казав Конфуцій, «виберіть собі роботу до душі, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті». І, справді, в цьому є частка правди. Хіба ж може набриднути те, що вам дуже подобається? Думаю, ні. Отже, якщо дійсно прагнути знайти бажану роботу, з часом вона обов’язково з’явиться та ніколи не буде нудною.

Роботу знайти надзвичайно важко.

Ходять легенди, що роботу знайти так само легко, як і 100 гривень на дорозі. Неправда! Так, пошук та вибір займають час, але все не так трагічно, як розписують стереотипи. Існує маса сайтів, які запропонують вам роботу на будь-який смак та працю в будь-який час. Не довіряєте Інтернету? Тоді спробуйте шукати в газетах, це теж чудовий варіант.

Працювати – це занадто важко.

Так, звичайно, це важко. А де ви бачили місця, в яких платили б ні за що? Якщо хочете отримати гроші, докладайте зусилля.

Робота заважає навчанню.

Так, справді заважає, але лише в тому випадку, якщо ви будете працювати 24 години на добу. Якщо ж оберете роботу з гнучким графіком, то вашій успішності це не завадить.

Отже, підіб’ємо підсумки. Якщо настав той момент, коли вам просто необхідно працювати – не гайте часу! Ідіть, пробуйте, набирайтеся досвіду та не переживайте. Робота, що вам до вподоби, обов’язково знайдеться.


Опубліковано : 26.09.2018 15:20

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман