Придбання мікроавтобуса для школи вищої спортивної майстерності було передбачене рішенням 8-ї сесії Тернопільської обласної ради.

На придбання автобусу обласна рада виділила 840 тис грн. Г олова обласної ради Віктор Овчарук передав ключ від мікроавтобуса керівнику школи Олегу Любінському.

«Сподіваюсь, що тепер завдяки власному транспорту юні спортсмени зможуть відвідувати усі відповідальні змагання та матчі, а присутність на рейтингових іграх неодмінно підвищить спортивний рівень чемпіонів та додасть їм упевненості. Новенький мікроавтобус — черговий етап у системній підтримці дитячого спорту депутатами обласної ради. Створюючи сприятливі умови для спортивних досягнень, ми намагаємось допомогти талановитим дітям реалізуватися у рідному краї», - зазначив Віктор Овчарук.

ТОДЮСШ із зимових видів спорту – найкраща в Україні

Комунальна установа Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту» отримала від Міністерства молоді та спорту України пам’ятний кубок. Й ого передали директору школи Володимиру Приймаку очільники області – голова обласної ради Віктор Овчарук та голова ОДА Степан Барна.

Ця нагорода – результат рейтингу спортивних шкіл України, який визначає міністерство. За період 2017 року вихованці школи досягли значних успіхів у змаганнях різного рівня, набравши у підсумку 12892 рейтингових очка, що дало змогу школі посісти перше місце у третій групі та друге підсумкове загальне місце серед більше, ніж 1000 спортивних шкіл України.

Учні школи впродовж минулого року на офіційних змаганнях всеукраїнського рівня вибороли у підсумку 240 індивідуальних та командних медалей (з них 77- золотих, 76 - срібних та 87- бронзових), здобували залікові очки на чемпіонатах світу і Європи серед юнаків та молоді, а також продовжують і сьогодні перемагати і займати призові місця на змаганнях різних рівнів.

« Тернопільська обласна рада вітає школу із високими результатами роботи та бажає подальших успіхів і нових перемог , - наголосив Віктор Овчарук. – Це ще одне підтвердження того, що був зроблений правильний крок у створенні спортивних шкіл із зимових та літніх видів спорту».

Довідково. У вересні 2016 року створена нова спортивна школа - Комунальна установа Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту». До її складу увійшли учні та тренери реформованих біатлонної спортивної школи ФСТ «Колос», Кременецької школи санного спорту ФСТ «Колос» та Кременецької школи стрибків на лижах з трампліна та лижного двоборства ФСТ «Україна».