новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільські перевізники висувають нові умови

Повідомляє Бізнес Компаньйон 09.11.2018 19:17

Тернопільські перевізники висувають нові умови

Фото з мережі Інтернет

До середини наступного тижня маршрутки у Тернополі возитимуть пасажирів за поки чинним тарифом у 4-5 грн, та пошуки виходу із транспортної проблеми в обласному центрі тривають.

Під час спільного засідання 8 листопада двох профільних депутатських комісій міськради за участі приватних перевізників ті просили міськраду сплатити півтора мільйона гривень боргу за перевезення пільгових пасажирів у жовтні та передбачити такі видатки в муніципальному бюджеті на наступний рік.

Якщо ж виділених сум бракуватиме, то, заявляли перевізники, міській владі слід подумати про встановлення обмежень на перевезення пільговиків у маршрутках, оскільки перевезення пільговиків в тролейбусах компенсують, а в маршрутках приватним перевізникам — ні.

Ідея обмежити кількість пільговиків у маршрутках — наразі тільки пропозиції, як і те, яким же буде новий тариф на користування громадським  транспортом у Тернополі.

Новий тариф сформують на основі незалежної експертизи, проведення якої міська влада вже замовила в аудиторської компанії.

Що точно відомо, так це те, що до середини наступного тижня тариф на проїзд у громадському транспорті Тернополя не зросте.

З 1 листопада на вимогу приватних і комунальних перевізників виконком міськради підняв тариф на проїзд у громадському транспорті. Різке подорожчання проїзду обурило тернополян і внаслідок масових акцій протесту підвищення тарифу влада скасувала.

У відповідь на це приватні перевізники впродовж двох днів не виводили свої автобуси на маршрути. У  Тернополі на лінії виходив лише комунальний транспорт, якого вкрай мало — фактично в місті стався транспортний колапс.

Вихід із ситуації міська влада, перевізники і активісти шукають уже другий тиждень.

Подробиці зі спільного засідання двох депутатських комісій Тернопільської міськради за участі перевізників 8 листопада — у сюжеті TV-4.


Опубліковано : 09.11.2018 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман