новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільські подорожани з досвідом поділилися лайфхаками, як значно економити на мандрах

Повідомляє Сорока 05.04.2018 15:17

Тернопільські подорожани з досвідом поділилися лайфхаками, як значно економити на мандрах

Фото з мережі Інтернет

Про те, яким транспортом найдешевше мандрувати, які нюанси враховувати при оформлені документів, які речі мандрівникам можуть не знадобитися в дорозі та чимало інших цінних порад отримали тернополяни 3 квітня від затятого мандрівника, спортсмена Олександра Оршака та відомої в Тернополі спортивної тренерки Галини Мацикур.

Під час зустрічі з тернополянами в ресторації «Мамонт» подорожани розповіли людям, чому важливо бути уважним під час підготовки потрібних для мандрів документів та для чого треба перевіряти інформацію про майбутнє місце мандрівки.

— Якщо було підписало угоду про безвізовий режим між Україною та Європейським союзом, то це не дає вам гарантії, що в кожну країну ЄС вас вільно пропустять без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу. Якщо ви слідкуєте у Фейсбуці за новинами, то мабуть читали скандальну інформацію про те, як один чоловік придбав для всієї сім’ї квитки на рейси до острова, проте подорожанин не мав внутрішньої візи до цієї острівної країни. Перед подорожжю мандрівник не звертався по допомогу до агенцій, адже був упевнений, що знає всю потрібну йому інформацію. На сайті інформаційного форуму горе подорожанин прочитав, що та території острівної країни діє безвіза, та коли чоловік приїхав до острова, йому не дозволили там залишитися, — поділилася Галина Мацикур.

Продовжив розмову Олександр Оршак, який наголосив, що людині, яка збирається в мандрівку, потрібно визначитися не тільки з візою, але й треба знати, чи варто оформлювати страховий поліс. За словами хлопця, якщо вам потрібна туристична страховка лише для того, аби пред’явити її контролюючим органам чужої країни, то досить оформити угоду на рік за 250 гривень. Якщо ж вам важливо мати страхування, яке значною мірою відшкодує імовірні проблеми зі здоров’ям, то такий поліс вартуватиме до 2 000 гривень.  

Подорожанин повідомив чимало цікавого і про бюджетні авіакомпанії – лоукостери, які охоплюють своїми рейсами практично всі основні туристичні напрямки. При цьому, вартість квитків на літаки цих компаній дозволяє пасажирам здійснювати закордонні та внутрішні регіональні перельоти з мінімальними дорожніми витратами.

— Лоукост-перевезення вирізняються своєю дешевизною, адже тут можна придбати квитки навіть від 90 центів. Часом перевезення автобусом буде вдесятеро більше коштувати, аніж один такий переліт. Пам’ятаю з моєї останньої поїздки, що квитки з Варшави до Пальми-де-Мальорки обійшлись мені у 12 євро, а з Пальми до Барселони – 6,99 євро. Серед людей поширено міфи про те, що авіакомпанії-лоукостери займаються благодійністю – час від часу дарують квитки на певні рейси. Це не так, тому що лоукост – це вдало продумана модель авіакомпаній, яка насправді дозволяє заробляти немало грошей. Через ці авіалінії їздить дуже багато пасажирів, навіть більше, аніж через регулярні авіакомпанії,розповів Олександр Оршак.

Мандрівник додав, що незначна вартість квитків на лоукост-перевезення пов’язана саме завдяки відмові авіаліній від автоматичного включення в ціну квитків низки додаткових опцій – харчування на борту, провезення додаткового багажу, трансферів та деяких інших послуг, які пасажирам літака не завжди і потрібні.


Опубліковано : 05.04.2018 15:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман