новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільські студенти організували просвітницьку акцію

Повідомляє ТДМУ 27.05.2018 16:45

Тернопільські студенти організували просвітницьку акцію

Фото з мережі Інтернет

Напередодні Дня захисту дітей студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевськогопровели просвітницьку акцію «Збережи життя ненародженій дитині», метою якої є привернення уваги суспільства до проблеми абортів та формування культури відповідального материнства і батьківства.

«Це маленька практична справа на шляху виховання у молоді поваги до життя ненароджених дітей, – розповідає ініціаторка заходу, доцент кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін Ольга Христенко. – Разом зі студентами ми розробили просвітницькі листівки й розмістили їх у тролейбусах та міських автобусах. Звичайно, ми не охопили абсолютно всі одиниці громадського транспорту, але 80 кольорових листівок нагадуватимуть тернополянам і гостям міста про нашу спільну відповідальність за життя ненароджених дітей. На нашу думку, завдання громади і держави – бути уважними до самотніх вагітних жінок та сімей, які перебувають у важких життєвих обставинах й очікують дитину, щоб, власне, допомогти їм у їхніх потребах і запобігти абортам. Водночас, нам потрібно формувати свідоме відповідальне ставлення молоді до питань планування сім’ї і дітей».

Юрій Дячина, студент 4 курсу медичного факультету, співорганізатор акції: «Ми нечасто говоримо про аборт публічно, але дуже важливо інформувати населення про цю проблему, щоб ми всі разом думали, як зберегти життя ненародженим дітям, а не позбавлятися від них».

Христина Дарморост, студентка 4 курсу медичного факультету, учасниця акції: «Наші просвітницькі листівки звернені до сердець і сумління матерів і батьків, які стоять перед вибором: зберегти життя «небажаній дитині» чи позбутися її. Коли йдеться, наприклад, про соціальні причини абортів, розуміємо, що така постановка питання не витримує жодної критики. Ми як майбутні фахівці медичної галузі хочемо оберігати життя людей, у тому числі, маленьких, ніким не захищених ненароджених діток».

Данило Данилюк, студент 2 курсу фармацевтичного факультету, учасник акції: «Я радий, що зробив свій внесок у цей захід. І якщо наші листівки вплинуть хоча б на одну людину і вона задумається, і вирішить зберегти життя своїй ще ненародженій дитині – це буде дуже добре…».

Висловлюємо вдячність усім студентам, які допомогли провести просвітницьку акцію: четвертокурсникам медичного факультету Юрію ДячиніХристині ДарморостБогдану ПарастюкуЛюбові СлободіНаталії БойкоАнтоніні Круковець, другокурсникам фармацевтичного факультету Юрію Дубовому та Данилу Данилюку, магістрантці ННІ медсестринства Христині Юхимчук, а також доценту кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін Сергію Бондаренку.

Окрема подяка тернопільському художнику Назарію Б’ялому, картини якого ми використали як ілюстрації на листівках.

Також дякуємо адміністрації Тернопільського державного медичного університету та начальнику міського управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігорю Мединському за сприяння у проведенні заходу.

Інформацію надала Ольга Христенко.

Фото: Сергій Бондаренко, Юрій Дячина.


Опубліковано : 27.05.2018 16:45

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман