новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільським заробітчанам у Польщі уже погрожують

Повідомляє Ровесник 20.03.2017 09:15

Тернопільським заробітчанам у Польщі уже погрожують

Фото з мережі Інтернет

У Польщі мітингували праворадикали, які не згодні зі східною міграційною політикою уряду. Про це повідомляєТиждень.ua з посиланням на Польське радіо.

«Представники та прибічники, зокрема «Національно-радикального табору» (пол. Obóz Narodowo-Radykalny; ONR) та «Всепольської молоді» (пол. Młodzież Wszechpolska; MW) протестували у суботу перед будинком Канцелярії прем’єр-міністра проти східної імміграційної політики уряду та проти приїздові українців до Польщі. На погляд учасників демонстрації настає «українізація польського ринку праці». Учасники протесту заявили, що акція є висловом спротиву щодо східної імміграційної політики уряду Беати Шидло», — йдеться у повідомленні.

«На нашу думку це продовження політики Громадянської платформи (…). У 2016 р. до Польщі приїхало понад мільйон українців. На погляд ONR відбувається поступова українізація польського ринку праці», — заявив речник ONR Томаш Каліновський.

За його словами уряд створює умови, в яких працедавці можуть замінювати польських працівників українцями, які готові працювати за нищу винагороду. Внаслідок цього поляки виїжджають до праці на Захід, зокрема до Німеччини.

Активісти «Національно-радикального табору» наголошували, що маніфестація направлена проти діяльності уряду, і не є «направлена проти якогось конкретного народу».

Перед Канцелярією прем’єра зібралася також контрманіфестація. Її учасники, які виступали з транспарантом «Моєю батьківщиною – гуманність», вигукували: «Польща вільна від фашизму» та «Націоналізм не пройде». Обидві демонстрації розділяли поліцейські.

Джерело: http://wz.lviv.ua/news/195335-u-polshchi-protestuvaly-proty-ukrainizatsii-rynku-pratsi


Опубліковано : 20.03.2017 09:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман