новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільський соціальний ролик про дідуся підкорює мережу (Фото, відео)

Повідомляє teren.in.ua 17.06.2018 18:17

Тернопільський соціальний ролик про дідуся підкорює мережу (Фото, відео)

Фото з мережі Інтернет

У мережі набирає популярності соціальний ролик про дідуся «Діти відчувають», створений студією ZINET у Тернополі.

– У нашої студії така ідея була давно. Ми хотіли зняти щось не банальне, не пов’язане з нашою безпосередньою діяльністю. Таке, що зможе комусь щось змінити в житті чи якось зачепити. Але в силу обставин не вистачало часу, – розповідає керівник студії Наталія Заставецька.

Ролик було створено за ініціативи вчительки Тернопільської української гімназії – Оксани Михайлової, яка звернулася до ZINET з проханням відзняти матеріал, присвячений «Українській Хартії вільної людини».

Наталія розповідає, що у мережі таких роликів є багато, але у більшості, вони інформативні.  Коли студія отримала таку пропозицію від гімназії, то вирішили зробити щось більше, ніж звичайний ролик. Щось таке, що дало б більший ефект для громадськості.

– Коли ми опублікували відео, то було дуже багато таких моментів, коли нам писали, що ми зробили помилку у відео і має бути не «хартія», а «партія». Це може означати, що багато людей не чули і не знають, що це таке, як «Хартія вільної людини» існує.

Об’єднавши давні мрії про важливий ролик, які все ще залишалися не втіленими, із пропозицією Української гімназії, студія ZINET разом із учнями школи та тернопільським актором створили соціальне відео. Одну із головних ролей зіграв тернопільський актор – Михайло Безпалько, до 80-річчя якого було опубліковано ролик.

– Ми запросили пана Михайла на зйомку, тому що для Тернополя ця людина виразна. Бо, по-перше, не кожен актор у свої 80 виступає на сцені зі спектаклями. По-друге, він просто ідеально зіграв роль.

Пан Михайло настільки вжився у свою роль, що коли, за словами Наталії, між зйомками були перерви, люди, котрій йшли повз актора, важилися і давали йому гроші.

– Це дуже приємно відносно наших тернополян, які так гарно зреагували на старенького дідуся, – каже Наталія Заставецька.

Крім професійного актора пана Михайла у ролику зіграли діти. Всі вони учні 1-В класу Тернопільської української гімназії.

Знімали відео у травні цього року, зйомки тривали лише один день. Адже для відео була важлива певна погода і місце.

– Ми хотіли передати ідею трошки глибше для тернополян. Тому що буквально на тій самій вулиці є дідусь, який пропонує людям зважитися і заробляє таким чином гроші. Якщо для широкого загалу – це просто дідусь, то тернополяни, мабуть, впізнають цього героя, портрет якого ми «списали».

Оскільки вулиця дуже людна, зйомки проходили швидко і зранку. Частково команда студії перекрила дорогу, аби не перешкоджати роботі інших людей.

Даний соціальний ролик може не тільки заявити про «Українську хартію вільних людей», але й показати людям, що потрібно бути толерантними і поважати старших людей. Звичайно, кожен може побачити у даному ролику щось своє і запам’ятати важливий особисто для себе сенс відео.

Відео студії ZINET

Фото та відео надані Наталією Заставецькою


Опубліковано : 17.06.2018 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман