новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільський університет став героєм нового роману

Повідомляє tnpu.edu.ua 29.08.2018 18:17

Тернопільський університет  став героєм нового роману

Фото з мережі Інтернет

ТНПУ ім.В.Гнатюка насправді - повноправний герой нового роману молодої авторки. 

Саме він дає шанс героям на зустріч в спортзалі, на танцях в культурно-мистецькому центрі "Світлиця", алеї студмістечка ховають сльози радості, а одногрупники підтримують у важкі хвилини.  


Події художнього твору розгортаються в профкомі студентів, в одному з гуртожитків, на факультеті педагогіки і психології, на одній з кафедр факультету іноземних мов...  

Роман «Божена» — перша велика проза для автора. Робота над ним почалася у рамках конкурсу 
романів українською мовою "Сучасна попелюшка", який ми не раз анонсували в рубриці #субота_конкурсний_день на офіційній сторінці університету в мережі Фейсбук. Конкурс проводиться літературною платформою Litnet за участю видавництва «Самміт-книга».

В романі описані події, що мали місце в житті автора чи його найближчого оточення і являють собою колаж спогадів, адаптований до теми сюжету, заявленої організаторами конкурсу.             

Прототипами дійових осіб стали реальні люди. Усі імена, звісно ж, змінено з етичних міркувань. 

Аліна Денисова-Червоноока - наша випускниця, а заглавна героїня Божена - молода амбітна дівчина з провінції, що приїжджає до великого міста вимагати в долі вищої освіти і кращого рівня життя.


Божена студентка нашого університету, мріє стати вчителькою початкових класів. Вона їздить тернопільськими маршрутками, лікується в місцевому медпункті, ходить на побачення в парк. 


Вона шукає роботу, захищає курсову, продає золото, дає влучні прізвиська, закохується і боїться. 


Та водночас ця рудоволоса красуня смілива, амбітна, весела і товариська -  така ж , як авторка роману. 


Аліна Денисова-Червоноока народилася в Севастополі, в
 дев'ятирічному віці переїхала на Тернопільщину і називає себе "така собі бандерівка кримського походження".  Аліна звертаєтьтся до читачів: 

Щиро запрошую познайомитися із Боженкою на сторінках роману. А якщо її історія припаде вам до душі, можете залишити на сайті конкурсу відгук і віддати свій голос за книгу. Зробити це можна перейшовши за посиланням: https://litnet.com/uk/book/bozhena-b75489 . 

Прочитати роман безоплатно і без реєстрації можна тут, а читається він напрочуд легко! Відчувається, що герої та їхні переживання дорогі авторці, тож вона поспішала викласти цю історію для читачів, але - найголовніше - історія не закінчена! Багатьом після того, як перегорнуть останню сторінку, безумовно, захочеться продовження. Під час нашої розмови молода письменниця розкрила секрет - продовження буде! 

Маєте можливість згадати студентську юність, а можливо - впізнати себе  

Методист відділу у справах молоді ТНПУ ім.В.Гнатюка 
Юрчак Людмила Ростиславівна

 


Довідково

Аліна Червоноока народилася 12.06.1989 р. у Севастополі. 

Свій творчій шлях розпочала із віршів, котрі з дитинства писала на російській мові. Українською спробувала римувати років у шістнадцять.

2013 році вийшла перша збірка поезії "Мовою серця". Вона складається з двох частин: російських і українських віршів і видана під дівочим прізвищем — Денисова.

 2015 року очолила творче об’єднання «La Skala» Скала-Подільської ТОГ. Прозовий дебют відбувся у 2018 році в Літературно-мистецькому і громадсько-політичному часописі «Літературний Тернопіль». Так побачили світ два оповідання: «Серафим» і «Ніколи знову». Обидва були засновані на реальних подіях.

Мовою серця


Опубліковано : 29.08.2018 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман