новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернополяни відчули, що таке "Війна без строку"

Повідомляє topnews.in.ua 25.06.2018 17:17

Тернополяни відчули, що таке

Фото з мережі Інтернет

17 червня у Тернопільській обласній філармонії, у рамках всеукраїнського туру курсантів Національної Академії Служби безпеки України, відбулася благодійна вистава-реквієм "Війна без строку" та виставка картин "Невидима варта". 

Тернопіль став вісімнадцятим обласним центром України, у якому відбувся благодійний захід, присвячений пам'яті загиблих співробітників Служби безпеки України. 

Авторкою виставкових картин "Невидима варта" є офіцер Національної академії СБУ Леся Шиденко. Саме вона представила глядачам ряд портретів чоловіків, які загинули, захищаючи мирне життя українців. 

"Коли я малювала ці портрети, то дуже багато плакала. Зачіпає за душу те, як вони жили, чим займалися та як загинули, - розповіла Леся Шиденко. - Прикро бачити, які молоді та красиві дружини позалишалися. Також дуже важко спілкуватися з матерями, яким я не можу відмовити. До мене можуть подзвонити вночі і сказати: "Леся, мені так погано". Мені від цього лише приємно, бо це означає, що мені вдалося достукатися через портрет до людей. "

На одному з портретів зображений тернополянин Руслан Муляр, який загинув наприкінці травня. Він один із тих, хто загинув при виконанні службового обов'язку . Саме його портрет останнім намалювала художниця. Під час заходу портрет передала рідним героя. 

"Враховуючи, які методи застосовує наш ворог, то ця війна є надзвичайно жорстокою,- поділився враженнямизаступник міського голови Леонід Бицюра. -  Ми повинні не лише нагадувати суспільству про цю війну, а й готувати його до боротьби.  Цей захід є унікальним завдяки тому, що це не традиційне вшанування Героїв. А доволі талановита режисерська праця, яка стимулює та живить волю до перемоги."

Також глядачам продемонстрували виставу-реквієм "Війна без строку". Автори та актори вистави – курсанти Національної академії СБУ, які від імені українських Героїв розказали їх правдиві життєві історії. У постановці використали документальні, фото та відеоматеріали, в тому числі із останніх днів життя загиблих. 

"Цей захід ми приурочили усім співробітникам Служби безпеки України та іншим героям, які загинули захищаючи свою країну, - коментує ректор Національної Академії СБУ Сергій Кудінов. - Захід є благодійним. За результатами проведення заходу у 17-ти містах, було зібрано більше вісімсот тисяч гривень, які передані шпиталям на лікування поранених військових."

Жоден присутній у залі не залишився байдужим до історій загибелі співробітників СБУ. 

На фото авторка картин офіцер Національної академії СБУ Леся Шиденко та ректор Національної Академії СБУ Сергій Кудінов.


Опубліковано : 25.06.2018 17:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман