новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернополянка представила свої картини в Індії

Повідомляє Вільне життя Світлана НАКОНЕЧНА. 21.04.2017 14:15

Тернополянка представила свої картини в Індії

Фото Еліна Абакарова-Нісчал

Еліна Абакарова-Нісчал, яка є засновником Школи індійського танцю «Амріта» в Тернополі, окрім танцювального, має ще один талант — написання картин. Її художня виставка «Краса мистецтва і природи» нещодавно експонувалася в художній галереї ICCR (Індійська рада з культурних зв’язків). 

 Художниця відкрила експозицію виступом у класичному стилі бгаратанатйам, виконавши танець привітання «Пушпанджалі». Будучи професійною танцівницею, Еліна Абакарова-Нісчал часто відкриває свої виставки хореографічними постановками. Цього разу це мало особливе значення. Саме ICCR надала їй стипендію в 1999 році для приїзду в Індію з метою вивчення класичних індійських танців.

 

Більшість робіт художниці, представлених на виставці, виконана в техніці акварельного, акрилового та олійного живопису на полотні. Вони тісно пов’язані з індійською тематикою: зображення танцювальних рухів карана, алегорій, небесних танцівниць Апсар. Велику частину експозиції становлять пейзажі величних Гімалаїв. 

 

Еліна Абакарова-Нісчал навчалася мистецтву живопису і рисунку в Бережанській художній школі та Національному університеті «Львівська політехніка». Її стиль відрізняється витонченістю, романтизмом, філософським та емоційним наповненням, піднесеністю і красивою гамою кольорів. Будучи одночасно танцівницею і художницею, Еліна передає через живопис чаруючу красу руху, космічну геометрію та філософію індійського класичного танцю, використовуючи останній як символ для передачі різноманітних ідей. 

Світлана НАКОНЕЧНА.

На фото: Еліна АБАКАРОВА-НІСЧАЛ та її роботи.

Фото з архіву художниці

 
 


Опубліковано : 21.04.2017 14:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман