новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тетяна Репська малює світ, якого не чує

Повідомляє nova.te.ua 08.11.2017 10:15

 Тетяна Репська малює світ, якого не чує

Фото nova.te.ua

В експозиції художниці –  пейзажі, натюрморти. Особливо вражають квіти  – це ніби душа самої майстрині, довірлива і ніжна.

 


«Побачити світ» – така назва дебютної виставки картин молодої тернопільської художниці Тетяни Репської, яка відкрилася нещодавно в  Українському домі «Перемога».  Її світ – світ тиші, і кожне вимовлене слово дається з труднощами, проте Тетяна навчилася розмовляти за допомогою своїх картин…

«Ще коли Тетянка була маленькою, усе, що вона хотіла нам сказати, вона передавала, малюючи, – розповідає мама художниці. – Для неї малювання було і ниточкою, що з’єднує зі світом, і способом висловити свої думки та себе… Доня  навчалася у звичайній школі, переборюючи всі труднощі: пригадую, як учителька у першому класі ставила усім за приклад її охайні зошити… Той світ, якого вона не може почути, їй дано по-особливому побачити… Я дуже щаслива, що нині Тетяна має змогу показати свої роботи усім».

Тетяна Репська  навчалася у Тернопільській художній школі на відділі образотворчого мистецтва та успішно оволоділа програмою початкової художньої освіти, згодом  закінчила Тернопільське обласне державне музичне училище імені Соломії Крушельницької за спеціальністю «Образотворче мистецтво», Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, відділ «образотворчого мистецтва».

В експозиції художниці –  пейзажі, натюрморти. Особливо вражають квіти  – це ніби душа самої майстрині, довірлива і ніжна… А ще – дивовижні одухотворені ікони з особливою енергетикою.

«Хто з художників «запричастився» написанням ікон, уже з цієї дороги не зійде, — зазначив, виступаючи на відкритті виставки, народний художник України Богдан Ткачик. – Я бачу, що в тобі є Божа іскра, тож хай вона і надалі розвивається…»


Опубліковано : 08.11.2017 10:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман