новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Торкнеться багатьох: Українцям доведеться платити новий податок на нерухомість

Повідомляє ТерМедіа 11.07.2019 19:17

Торкнеться багатьох: Українцям доведеться платити новий податок на нерухомість

Фото з мережі Інтернет

Українцям доведеться доплачувати за “зайві” квадратні метри свого житла. 

З першого липня податок на нерухомість в Україні змінився.  Тепер ті, хто володіє квартирами від 60 кв. м і будинками від 120 кв.  м, повинні платити.  Що потрібно знати при оплаті за “зайві” квадратні метри, розповів в ефірі ObozTV економіст Ілля Несходовський.

За словами експерта, не всім українцям приходять повідомлення про необхідність сплати податку, проте це не означає, що люди будуть звільнені від цього податку в майбутньому, - пише Бізнес Компаньйон.

“Якщо вам не приходили повідомлення за 2016 2017, 2018 роки, а ми зараз платимо за 2018 рік, то зараз може прийти повідомлення, щоб ви сплатили податок відразу за всі роки, коли ви не платили. Ви все одно його заплатите коли-небудь  в майбутньому “, – пояснив він.

Несходовський зазначив, що люди, які не отримували податкові повідомлення, можуть бути звільнені від штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податку.

“Але є один нюанс. У Податковому кодексі зазначено чітко – питання не в тому, отримали ви чи ні, а чи було надіслано повідомлення відповідним податковим органом. Ми знаємо, як працює наша пошта. Могли не отримати, могли кинути в інший ящик, або  якісь інші причини. Тут виникає ситуація – ви говорите, що не отримали, вони показують підтвердження, що відправляли вам, і як результат вам будуть нараховані штрафні санкції “, – розповів економіст.

При цьому Несходовський підкреслив, що власники нерухомості не можуть заплатити просто так: “Якщо ви не отримували податкового повідомлення, то навіть якщо ви заплатите, це не означатиме, що ви заплатили саме цей податок … Чи зарахують його тільки тоді, коли його нарахують, тому  найкраще звернутися в податкову і задати питання щодо податкового повідомлення “.

За його словами, чим більше термін прострочення, тим більше штраф за несплату – до 20% від суми, яку ви не заплатили.  Таким чином, якщо сума близько 2000 грн, буде 400 грн штрафу.


Опубліковано : 11.07.2019 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман