новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Кабміні готують українським водіям черговий сюрприз, зокрема пропонують проходити техогляд кожні 2 роки

Повідомляє ustymenkooleh.patrioty.org.ua 12.10.2018 11:17

У Кабміні готують українським водіям черговий сюрприз, зокрема пропонують проходити техогляд кожні 2 роки

Фото з мережі Інтернет

Міністерство інфраструктури України оприлюднило для обговорення законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами з іншого боку.

Відповідно до законопроекту, в Україні пропонують повернути обов'язкові регулярні техогляди транспортних засобів з 1 січня 2022 року.
Техогляди
Техогляд пропонують проводити кожні 2 роки, а також при реєстрації або перереєстрації авто та зміні його власника, переобладнанні ТЗ, виїзду за межі митного контролю України.
Обов'язкові тахографи
Крім того, транспортні засоби пропонують обладнати тахографами: для міжнародних пасажирських і вантажних перевезень з 1 липня 2019 року, а для комерційного транспорту, що здійснює внутрішні перевезення - з 1 березня 2019 року.
Транспортні засоби, зареєстровані до 16.06.2010, пропонують обладнати аналоговими або цифровими тахографами, після 16.06.2010 - тільки цифровими.
Для водіїв комерційного транспорту пропонують запровадження Свідоцтва про професійну компетентність, яке разом зі Свідоцтвом про придатність ТЗ до експлуатації додається до переліку обов'язкових документів водія.
З 1 січня 2020 року - для водіїв комерційного транспорту, що здійснює міжнародні пасажирські і вантажні перевезення. З 1 січня 2022 року - для водіїв внутрішніх перевезень.

У разі відсутності документів загрожує штраф 1700 грн або позбавлення права керування на строк до 6 місяців. Громадське обговорення законопроекту триватиме до 8 листопада 2018 року. Потім законопроект узгодять в Кабміні і внесуть в Раду.


Опубліковано : 12.10.2018 11:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман