новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Мінсоцполітики хочуть ввести обов'язкові декларації для заробітчан

Повідомляє news.finance.ua 19.11.2018 17:17

У Мінсоцполітики хочуть ввести обов'язкові декларації для заробітчан

Фото з мережі Інтернет

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про необхідність ввести обов’язкові декларації для українців, працевлаштованих за кордоном. Він зазначив, що заробітчани пересилають додому щорічно близько $6,5 млрд.

Про це він повідомив в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують єдиний соціальний внесок. Їхні доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють “по-білому”, утримують і бюджетників, і пенсіонерів, і самі себе утримують. А хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють в конкретні домогосподарства. 6,5 мільярда доларів”, – заявив міністр.

За його словами, ці кошти теж варто вважати доходами фізичних осіб і вони мають обкладатися податком.

“Дохід, тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання. Так ось, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018, ці кошти ніяк в деклараціях наших субсидіантів не були вказані. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з’ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи”, – додав Рева.

Пізніше міністр соціальної політики України Андрій Рева пояснив, чому він вимагає декларувати заробітки українців, працевлаштованих за кордоном.

“Я сказав про необхідність декларувати доходи, щоб правильно розрахувати розмір субсидії, а не для того, щоб обкласти ці доходи податком. Інакше виходить, у заробітчан подвійна перевага над звичайними громадянами”, – сказав міністр в коментарі “Стране”.

“Заробітчани перебувають за кордоном, вони платять податки в країні перебування і не претендують на субсидії в Україні. Субсидії можуть отримувати тільки ті, хто живе в Україні. При цьому ті, хто бажає отримати субсидію, зобов’язані декларувати всі свої доходи: як ті, які вони отримують в Україні, так і ті, які вони отримують з-за кордону. На ділі ситуація має такий вигляд: ті, хто живе і працює в Україні, платять податки, ЄСВ, часто не можуть отримати субсидію, бо чесно декларують всі свої доходи. Саме за рахунок сплачених ними податків держава надає субсидії громадянам”, – заявив Андрій Рева.

“Що стосується тих, хто отримує доходи з-за кордону, як правило, вони їх не декларують при зверненні по субсидію. В результаті, субсидія їм призначається в більшому розмірі, ніж це могло б бути, якби вони чесно задекларували свої доходи. За цей свято життя платимо ми з Вами – ті, хто живе і платить податки в Україні”, стверджує міністр соціальної політики.

“У першому півріччі 2018 року офіційно було переказано в Україну 6,5 млрд доларів США. У деклараціях громадян, які звертаються по субсидії, вони не відображені. А повинні бути відображені. Заробітчани, які надсилають грошові перекази в Україну, податки вже заплатили в країні перебування, тому вимагати оподаткування грошових переказів не можна – це було б подвійне оподаткування. Але коли людина звертається по субсидію, вона зобов’язана вказати цей дохід, бо ці гроші він використовує на власне споживання. Якщо вона не хоче їх декларувати – немає проблем, не звертайтеся по субсидію”, – пояснив Андрій Рева.


Опубліковано : 19.11.2018 17:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман