новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Польщі зростає кількість іноземців. Передусім - за рахунок українців

Повідомляє Rzeczpospolita 22.07.2017 14:15

У Польщі зростає кількість іноземців. Передусім - за рахунок українців

Фото mazowieckie.pl

З початку року 89 тисяч іноземців склало заяви на отримання дозволу на проживання в Польщі. І це на 42% більше, аніж за аналогічний період минулого року, та на 87% більше, ніж у 2015 році. Про повідомляє видання Rzeczpospolita з посиланням на Управління до справ іноземців Польщі,

«Переважена кількість заяв подається до Управління громадянами України – це 65%, – говорить речник відомства Якуб Дудзяк. – 87% від усієї кількості документів – це клопотання про отримання тимчасового дозволу на проживання переважно на підставі працевлаштування. 11% заяв стосуються прохання отримання постійного права на проживання у країні  та 2% – резидента Європейського Союзу».

З початку року 62 тисячі іноземців отримали позитивні рішення щодо надання дозволу на проживання, йдеться у повідомленні. Загалом у Польщі понад 300 тисяч осіб мають дійсні карти тимчасового чи постійного перебування.

Окрім цього, з початку року понад 3 тисячі іноземців подали заяви на отримання міжнародного захисту у Польщі. І тут ситуація виглядає дещо інакше: кількість бажаючих отримати статус біженця зменшилась на 60%, кажуть в Управлінні. 93% від загальної кількості заявників – це громадяни колишнього СРСР – Російської Федерації, Грузії, Киргизстану, Вірменії, України, Білорусії, Таджикистану, а також російських громадян чеченської національності. У результаті 99 осіб отримало статус біженця та 183 – додатковий захист, втім 1300 заяв було відхилено.

О.Д.


Опубліковано : 22.07.2017 14:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман