новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У службі зайнятості розповіли, випускники яких спеціальностей найчастіше шукають роботу

Повідомляє news.finance.ua 21.11.2018 11:17

У службі зайнятості розповіли, випускники яких спеціальностей найчастіше шукають роботу

Фото з мережі Інтернет

У Києві на облік служби зайнятості цього року стали майже 14 тисяч випускників. З них 11,6 тисячі здобували освіту в вищих навчальних закладах і тепер не можуть знайти роботу.

“Протягом січня-жовтня 2018 року кількість випускників, які отримували послуги державної служби зайнятості, склала 13,9 тисячі осіб, в тому числі 11,6 тисячі випускників вищих навчальних закладів та 2,3 тисячі випускників професійно-технічних навчальних закладів”, – уточнили в столичній службі зайнятості.

Серед випускників вузів третина вчилася в царині соціальних наук, бізнесу і права, 13% – мали інженерну спеціальність, по 12% – навчалися в сфері охорони здоров’я і гуманітарних наук, мистецтва.

Серед випускників профтехучилищ 37% становлять кваліфіковані робітники з інструментом, 32% – працівники сфери торгівлі та послуг.

Протягом січня-жовтня 2018 року статус безробітного мали 325,9 тисячі молодих людей (36% від загальної кількості безробітних), а допомогу по безробіттю отримували 242 тисячі молодих людей.

78% серед безробітних у віці до 35 років до реєстрації в службі зайнятості мали професійний досвід. З них 22% раніше працювали в торгівлі і ремонті; 19% – у сфері державного управління та обов’язкового соціального страхування; 13% – у переробній промисловості; 10% – в сільському, лісовому і рибному господарстві. Решта з різних причин не були зайняті більше одного року або ж взагалі не мають досвіду роботи.

У службі зайнятості уточнили, що за перші десять місяців 2018-го роботу знайшли 262,2 тисячі молодих громадян. Зокрема, 58% з них були працевлаштовані оперативно, ще до отримання статусу безробітного.

Станом на 1 листопада 2018 року кількість осіб з числа молоді, які мали статус безробітного, становила 90,8 тис. осіб, що на 10,7 тис. осіб (11%) менше, ніж в цей же період торік. Допомогу по безробіттю отримували 65,8 тис. осіб, що на 7,2 тис. осіб (10%), менше ніж минулого року.


Опубліковано : 21.11.2018 11:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман