новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Теребовлі студенти медуніверситету спілкувались із дітьми мовою жестів

Повідомляє Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. 17.12.2017 16:15

У Теребовлі студенти медуніверситету спілкувались із дітьми мовою жестів

Фото Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

У Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі навчаються 158 дітей з вадами слуху та важкими порушеннями мовлення. Для хлопчиків і дівчаток, які приїхали з різних районів області, цей навчальний заклад став другою домівкою, затишною і теплою, з гарними умовами для якісного навчання і розвитку.

У цьому переконалися студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, які завітали сюди, щоб привітати дітей зі святом Миколая, вручити їм подарунки і поспілкуватися. Спілкування вийшло повноцінним, бо гості володіли мовою, зрозумілою нечуючим, – мовою жестів. Опанували її на курсах з вивчення жестової мови, що діють в ТДМУ і вже набули популярності серед студентів.

 

До речі, щодо курсів, то сформовано дві групи по 50 осіб в кожній. Упродовж жовтня і листопада студенти  вивчили алфавіт, засвоїли основні фрази і перейшли до вивчення медичної термінології. Жестова мова у всьому світі – друга за популярністю. В розвинених країнах кожен медичний заклад чи державна установа має спеціаліста, який володіє мовою жестів. Це загальноєвропейська, загальносвітова практика. У ТДМУ вперше в Україні майбутніх медиків почали навчати спілкуватися мовою жестів, щоб  зробити медицину доступнішою людям з вадами  слуху.

   

До доброчинної акції у Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі, крім студентів, що відвідують курси, долучилися також учасники  загальноуніверситетського волонтерського руху «Misericordia» та члени науково-краєзначої студії «Терполяни».

 

 

 

 

 

Гості подякували керівнику, педагогам, всім працівникам закладу за працю і тепло сердець, яке вони дарують дітям і вручили подарунки – солодощі, фрукти, іграшки, фламастери, дитячі зимові курточки і пуховики. А діти вручили гостям виготовлені власноруч ангелики, вклавши у них коротенькі листи з гарними побажаннями.

   

 

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.


Опубліковано : 17.12.2017 16:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман