новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У тернопільському медуніверситеті можна помолитись по-всякому

Повідомляє Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. 25.06.2017 14:15

У тернопільському медуніверситеті можна помолитись по-всякому

Фото Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського навчається понад 1500 іноземних студентів з 62 країн світу. Всі вони є представниками різних культур і віросповідань. ТДМУ став не тільки другим домом, а й платформою міжетнічного та міжрелігійного спілкування. Сьогодні в університеті створені всі умови для того, аби представники різних віросповідань мали можливість для духовного розвитку.

Зокрема на території студмістечка, що на вулиці Живова, діє мусульманська мечеть, а також облаштовано місце для зустрічі представників християнських спільнот.

Студент шостого курсу Абед Сабах Султан з Іраку упродовж одного року є імамом для вірян, які сповідують іслам.  В його обов’язки як духовної особи входить менеджмент мусульманською організацією студентів, турбота про кожного прихожанина мечеті, читання лекцій щоп’ятниці, а також читання лекцій під час свят, об’єднання студентів-мусульман в єдину спільноту, навчання духовного життя.

Сьогодні мусульманська спільнота налічує майже 300 студентів з різних країн, зокрема Гани, Єгипту, Нігерії, Іраку, Індії, Пакистану, США, Канади, Сьєрра-Леоне. Дівчат у цій спільноті майже 50 осіб. Як правило, мечеть відвідують здебільшого студенти ТДМУ. З інших університетів у цій спільноті є близько 50 осіб, які щотижня приходять на служіння та лекції.

«Ми дякуємо ректору ТДМУ і всій адміністрації за те, що посприяли нам в тому, аби ми мали достатньо місця для нашої релігійної общини. Завдяки розумінню і підтримці вишу ми сьогодні маємо дві кімнати для молитви, умивальники та туалети. Після виділення приміщення ми розпочали збір коштів на ремонт – це були добровільні пожертвування, а також кошти від благодійності. В результаті було зібрано достатньо грошей і упродовж 10 місяців ми зробили ремонт. Це все залишиться для наступних поколінь студентів», – зазначив Абед Сабах Султан.  

Взагалі для студентів-мусульман є важливим займатися благодійною діяльністю. У багатьох випадках, це особиста ініціатива членів спільноти. Вони допомагають, як своїм співвітчизникам, так і жителям Тернополя. Як правило, благодійна діяльність спрямована на допомогу дітям-сиротам, дітям з соціально незахищених сімей, людям з соціально незахищених верств населення. В цьому випадку нема значення, яку віру сповідують ті, кому допомагають. 

Одну з християнських спільнот очолює студент третього курсу ТДМУ Попола Ебенезе (Нігерія). Він зазначив, що віряни їхньої церкви використовують спеціально відведену кімнату на території студмістечка як місце зустрічей і молитви. Як правило, тут проводять свої зустрічі і служіння студенти семи християнських спільнот. Усі вони мають свій час і день.

Це приміщення також було виділено університетом для того, щоб християни могли разом збиратися. Лідери християнських спільнот мобілізували вірян для того, щоб акумулювати кошти для ремонту і створити умови для здійснення молитви. Своїми силами студенти підтримують порядок і чистоту.

Кожна з християнських спільнот об’єднує приблизно 100 осіб. І усім вистачає місця та простору для того, щоб реалізовувати свої духовні потреби.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.


Опубліковано : 25.06.2017 14:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман