новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Тернопільському медуніверситеті відкрито навчальну аптеку

Повідомляє tdmu.edu.ua 02.12.2017 14:19

У Тернопільському медуніверситеті відкрито навчальну аптеку

Фото tdmu.edu.ua

Уперше в історії Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського на кафедрі управління та економіки фармації з технологією ліків (вул. Руська, 36)  відбулося відкриття навчальної аптеки.

  

Приміщення аптеки складається з кабінету завідувача, торгівельної зали і окремо облаштованого місця під матеріальну кімнату. Аптека укомплектована необхідними меблями, технікою, довідковою літературою згідно з чинним законодавством. На комп’ютерах встановлено ліцензійне програмне забезпечення.

У матеріальній кімнаті обладнано робоче місце для відпрацювання практичних навичок з прийому товару за кількістю та якістю, оприбуткування його через програмне забезпечення «Парацельс» і зберігання запасів.

Торгівельна зала навчальної аптеки оснащена вітринами, шафами з шухлядами, стелажами, холодильником та сейфом, які заповнені упаковками з-під лікарських засобів, лікарської рослинної сировини, біологічно активних добавок, виробів медичного призначення, лікувальної косметики та засобів особистої гігієни. Викладка товару проведена відповідно до токсикологічних груп, фізико-хімічних властивостей, анатомо-терапевтично-хімічної (АТХ) класифікації та правил мерчандайзингу.

 

Студенти зможуть ознайомитися з основними принципами зберігання лікарських засобів і виробів медичного призначення та самостійно проводити розміщення упаковок.

На базі навчальної аптеки студенти будуть закріплювати теоретичні знання та практичні навички з забезпечення санітарно-протиепідемічного режиму роботи аптечних закладів, рецептурного відпуску лікарських засобів і визначення вартості екстемпорально виготовлених лікарських форм.

 

У приміщенні торгівельної зали облаштовано робоче місце провізора першого столу, де студенти матимуть змогу в навчальному режимі шляхом діалогу купувати та реалізовувати лікарські засоби, а також інші супутні товари аптечного асортименту з друкуванням чеку та заповненням необхідної документації.

 

  

 

 

 

 

Інформацію підготував колектив кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків.


Опубліковано : 02.12.2017 14:19

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман