новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Тернополі обрали найкращого юного ландшафтного дизайнера (Фото)

Повідомляє vision.ternopil.ua 15.05.2018 14:17

У Тернополі обрали найкращого юного ландшафтного дизайнера (Фото)

Фото з мережі Інтернет

У Тернополі  обирали переможця конкурсу проектів ландшафтного дизайну для житлової зони ОСББ «Нехай квітне Тернопілля».

Голова ОСББ  "Оберіг", що на вулиці Миру, 1в Наталія Кіндрацька розповідає, що окультурити прилеглу до будинку певну ділянку двору вирішили спільно з мешканцями будинку на зборах.

"Я, як голова, вирішила одразу думати, хто ж зможе втілити нашу ідею в реальність, - зазначає. - І зрозуміла, що це не зробить ніхто краще за ландшафтних дизайнерів, студентів. І вже само собою, народилася така ідея конкурсу. У нас вже є невеличкі кошти, за які ми зможемо закупити рослини".  

Участь у конкурсі взяли п’ятеро студентів Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. На розробку проекту мали два місяці.Підбиття підсумків конукрсу відбулось 7 травня. Юні ландшафтні дизайнери представляли свої доробки, акцентуючи увагу на деталях: які рослини буде використано, чому, як це вплине на вигляд території, а також здоров'я мешканців, і, звісно ж,  у скільки обійдеться ОСББ втілення задуманого в реальність. 

Учасниці розповідають, що такий напрямок діяльності для них є чимось новим, оскільки такого предмету як ландшафтний дизайн у коледжі вони ще не вивчали. Проте незважаючи на це, кваліфіковане журі конкурсу було приємно здивоване професійним та креативним підходом студентів до створення проектів озеленення прибудинкової території.

Голова журі, ландшафтний дизайнер, головний агроном, директор ПП "Мозаїка 91" Світлана Торкіш зауважила, що "молодь дуже талановита і хочеться, щоб в подальшому таких конкурсів було все більше". 

Перемогу в конкурсі здобув проект Христини Короташ. На думку журі, дівчина обрала найбільш оригінальні та доступні за ціною рослини, вдало поєднала різного типу декорування ландшафтної зони та зуміла достовірно передати ідею на проекті. 

Друге місце посів проект  Юлії Островської.  Третє місце  зайняла  Анастасія Ткачук. Четверте - розділили між собою Аліна Гадзалишин та Анастасія Примак. 

Заступник міського голови Леонід Бицюра розповів, що підтримує таку ініціативу та готовий до співпраці з майбутніми проектами такого ж типу.

"Такі проекти підштовхують молодь до власного розвитку та розвитку нашого міста. У Тернополі стає все більше об’єднань співвласників  багатоквартирних будинків, – говорить Леонід Бицюра.  - Це означає, що вони готові працювати та змінювати свій будинок, прибудинкову територію та загалом місто на краще".

Ідею оформлення ділянки переможниці конкурсу вже найближчим часом втілять у реальність. Інші учасники конкурсу отримали відзнаки та втішаючи подарунки. Дівчата подякували організаторам конкурсу за можливість здобути навички та попрактикуватися у певній галузі.

Аліна Жайворонко.


Опубліковано : 15.05.2018 14:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман