новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Відділі освіти Теребовлянської міської ради виявили значні втрати

Повідомляє golos.te.ua 07.07.2018 08:17

У Відділі освіти Теребовлянської міської ради виявили значні втрати

Фото з мережі Інтернет

Планову ревізію фінансово-господарської діяльності Відділу освіти Теребовлянської міської ради провели фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в області.

Так, перевіряючи документи з 1 липня 2017 до 31 березня 2018 року аудитори виявили фінансових порушень на загальну суму 670 тис. грн, з яких порушень, що призвели до втрат, – на  187 тис. грн.

Посадові особи відділу освіти взяли до оплати завищені обсяги та вартість робіт з капітального та поточного ремонту освітніх закладів, через що підрядникам зайво перераховано понад 64 тис. грн.

Через внесення до табелів недостовірних даних щодо фактично відпрацьованого часу, завищення посадових окладів, надбавок тощо, на оплату праці з нарахуваннями зайво витратили 48 тис. грн.

Бухгалтерська служба установи не спрямувала до міського бюджету 44,2 тис. грн, які надійшли через виправлення помилок, допущених у минулих роках при нарахуванні заробітної плати.

Виявлено також нецільове використання освітньої субвенції на суму 18,3 тис. грн, недостачу продуктів на 8,3 тис. грн.

Крім того, встановили несвоєчасне відображення в бухгалтерському обліку установи господарських операцій, що призвело до заниження кредиторської заборгованості на суму 464 тис. грн.

Через неефективні управлінські рішення щодо утворення класів з малою наповнюваністю учнів (від 2 до 4), формування класів з непропорційною кількістю учнів і відповідно утворення підгруп при вивченні окремих предметів на утримання посад вчителів непродуктивно витрачено 266,6 тис. грн.

Фахівці принагідно зазначили, ще до завершення ревізії відшкодували збитків на суму 160 тис. грн, забезпечили також повне усунення інших порушень фінансової дисципліни.

За допущення фінансових порушень 19 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, за порушення бюджетного законодавства  до установи застосовано фінансові санкції.

Матеріали ревізії передано на розгляд правоохоронних органів, про її результати поінформовано орган управління об’єкта контролю.


Опубліковано : 07.07.2018 08:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман