новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У Збаразькому районіі школу назвали на честь героя Андрія Чабана

Повідомляє Олена Рожко 18.10.2017 21:15

У Збаразькому районіі школу назвали на честь героя Андрія Чабана

Фото narodne-slovo.te.ua

Загальноосвітній школі, що у селі Залісці, присвоєно ім’я українського військовослужбовця Андрія Чабана. Воїн загинув у зоні АТО, обороняючи територіальну цілісність України.

Андрія добре пам’ятають у навчальному закладі. Він був дуже розумним, дисциплінованим, любив математику, географію, історію. «Андрій вирізнявся надзвичайною акуратністю, старанністю й дисциплінованістю. Завжди ставився вимогливо і до себе, і до друзів. Водночас був дуже добрим товаришем», – каже перша вчителька Андрія Ганна Вознюк.

Мама героя Зіна Іванівна розповідає, що Андрій читав патріотичну літературу. Після здобуття вищої освіти вступив до лав Збройних сил України. Із початком російської агресії на сході України пішов обороняти територіальну цілісність і суверенітет держави. «Визволяли Слов’янськ, Дзержинськ. А під Первомайськом загинув», – з болем мовить Зіна Іванівна.

Життя бійця обірвалося у липні 2014 року. Андрій Чабан загинув від кулі снайпера, врятувавши побратимів ціною власного життя. Йому було лише 26 років. У 2015 році на фасаді школи, де навчався воїн, встановили меморіальну дошку. А восени цього року навчальному закладу було присвоєно ім’я героя.

«Батьки Андрія – надзвичайно порядні і скромні люди – висловили побажання, щоб школа носила ім’я їхнього сина. Я звернулася до управління освіти та колективу школи з проханням підтримати батьків героя і дуже вдячна вчителям і директору за те, що вони оперативно зібрали збори трудового колективу. Адже є процедура присвоєння імені. Ініціативу підтримав і депутатський корпус сільської ради», – інформує голова Збаразької районної ради Світлана Боднар.

«Хочу побажати учням нашої школи, щоб вони брали приклад з Андрія – любили рідну землю, своїх батьків», – каже сільський голова Залісців Марія Копач.

«Справа честі кожного із нас щодня жити і працювати правильно, чесно, щоб не було соромно дивитися в очі батькам хлопців, які не повернулися з фронту», – наголошує старший офіцер групи по роботі з особовим складом та громадськістю Тернопільського обласного військового комісаріату Олена Величанська.

«Сьогодні згадуємо воїна Андрія, який за своє світле життя зробив дуже багато – захищав суверенітет нашої держави. Він віддав найдорожче –  життя – за волю Батьківщини й за добру долю співвітчизників», – каже настоятель храму в с. Залісці отець Андрій.

Зазначимо, школа у селі Залісці – вже друга у Збаразькому районі, яку назвали на честь загиблого у зоні АТО українського військовослужбовця.


Опубліковано : 18.10.2017 21:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман