новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Учні не мають права на гострі жарти: тернополянка про життя в США (Фото)

Повідомляє tenews.org.ua 26.09.2019 16:17

 Учні не мають права на гострі жарти: тернополянка про життя в США (Фото)

Фото з мережі Інтернет

Тернополянка Віра Грабчук рік провчилася в американській школі за програмою обміну майбутніх лідерів FLEX. За цей час дівчина не лише здобула знання, вдосконалила англійську, а й знайшла багатьох друзів, реалізувала благодійний проект і добре вивчила американське життя зсередини.

У своїй публікації на  сайті Бібліотечно-ресурсного центру “Вікно в Америку для майбутніх лідерів” тернополянка спростовує стереотипи щодо американців у світі та в Україні зокрема.

Почну з найабсурднішого стереотипу – американці малоосвічені та тупі. Так серед них такі є. Так само серед українців і будь-якого іншого народу. Не більше і не менше. Є дуже ерудовані американці, які прекрасно орієнтуються у всесвітній історії, географії, літературі та мистецтві.

Американці їдять тільки фастфуд. Ну тут 50 на 50. Фастфуду й справді більше, але завжди є альтернатива. Для прикладу, на ланч у школі завжди пропонують свіжі фрукти та овочі, але поруч з ними – бургери та піца не найкращої якості.  Це вже справа особистого вибору. До слова, повноцінний обід, який включає салатик, фрукти, основну страву, молоко або воду та печиво коштує всього 2-3 долари.

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  школа,  учень,  США,  Грабчук

Американська шкільна програма в рази легша від української. Швидше ні, аніж так. Тут все залежить від твого бажання вчитися. Ще у старших класах обрати АР курси, які своєю складністю дорівнюють навчанню в університеті, а можна просто поговорити з вчителем і він даватиме тобі купу додаткового матеріалу на самостійне опрацювання. Словом, надто легко не буде точно, якщо ти цього не хочеш. І звісно, в американських школах вивчають незвичні для нас предмети: імпровізацію, кулінарію, ораторське мистецтво, медицину і, навіть, криміналістику. Усі вони факультативні, тобто учень обирає їх за бажанням. Більш звичні предмети, такі як математика, мова, історія, економіка та право вивчають на обов’язковій основі.

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  школа,  учень,  США,  Грабчук

Розкажу більше про американські школи. Школа починається о 07:45, перерви тривають лише 5 хвилин. Потрібно здавати на перевірку абсолютно всі домашні завдання, за нездану роботу отримаєш “0”. За запізнення тебе залишають після уроків. Вам вирішувати плюс це чи мінус. Але однозначним плюсом є те, з якою повагою відносяться учні до вчителів і навпаки. Жоден вчитель у США не дозволяє собі підвищити голос на учня, але й учні не мають права на гострі жарти, викрикування чи жарти про вчителів, до яких ми так звикли в Україні.

За час мого перебування у Штатах ніхто жодного разу не підвищив на мене голосу. Ані в школі, ані вдома. У них так просто “не прийнято”.

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  школа,  учень,  США,  Грабчук

Словом, американський та український спосіб життя суттєво відрізняються. Порівнюючи їх, не варто визначати кращий. Вони різні, ось і все.

Віра ГРАБЧУК

Фото авторки

Довідка: Віра Грабчук у червні 2019 р. повернулася зі США і потрапила прямо на випускний, який щорічно проходить у Тернополі у кінці червня. Вона є випускницею тернопільської ЗОШ №14, яка доречі не є спеціалізованою і без поглибленого вивчення іноземних мов. Разом зі своїми однокласниками та школою Віра взяла участь у святковому параді випускників, який розпочинається коло Надставної церкви, проходить центром міста і всі урочисто заходять до центрального стадіону. На сьогодні Віра Грабчук є студенткою Тернопільського національного педагогічного університету ім. Гнатюка.


Опубліковано : 26.09.2019 16:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман