новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Українці мають право не оплачувати деяку комуналку. Що потрібно знати і які є нюанси

Повідомляє Бізнес Компаньйон 03.12.2019 16:17

Українці мають право не оплачувати деяку комуналку. Що потрібно знати і які є нюанси

Фото з мережі Інтернет

Комунальні послуги, за які платять українці, іноді не відповідають нормам. Іноді українці змушені переплачувати за оплату. Тому українці можуть вимагати перерахунку плати за послуги ЖКГ або зовсім відмовитися їх оплачувати.

Відповідно до закону, в холодну пору, коли в квартирах вже включено опалення, температура повітря повинна бути не менше 18 градусів, а в кутових – не менш 20-ти. Якщо температура у вашій квартирі нижче даних норм, то можете сміливо вимагати перерахунок.

 

Відзначається, що за кожен градус, який нижче норми, тариф знижується на 5%. Якщо в квартирі рівень тепла становить нижче 12 градусів, то маєте повне право і зовсім відмовитися оплачувати неякісну комуналку.

Послуги подачі гарячої води теж мають свою норму. Відповідно до закону, температура води може коливатися в межах 50-75 градусів. Якщо гаряча вода нижче 50 градусів тепла, то тариф розраховується за спеціальною схемою:

Температура 45-49 градусів – 90% від тарифу;
Температура 40-44 – 70% від тарифу;
Якщо ж температура гарячої води становить нижче 40 градусів, то така вода вважається холодною і її можна оплатити за тарифом холодної води.

Оплата за воду також знижується, якщо в квартирі тимчасово припиняється подача гарячої або холодної води. Нормою вважається, якщо в квартирі відключається вода не більше, ніж на 6 годин на добу і це становить не більше 30% часу, якщо вода постачається за спеціальним графіком.

Також слід зазначити, що перерв в подачі води може бути не більше двох разів на місяць. Якщо ж їх більше, то плата за воду зменшується на 3,3% за кожен день її відсутності.

В послуги ЖКГ включаються: вивезення сміття, прибирання сходових клітин, робота ліфта, освітлення та інше. При цьому якщо якась послуга не надається або надається погано, можна вимагати часткового відшкодування або відмовитися від оплати.


Опубліковано : 03.12.2019 16:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман