новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Увага: в мережі з’явився аналог «Синього кита»

Повідомляє studway.com.ua 20.08.2018 09:59

Увага: в мережі з’явився аналог «Синього кита»

Фото з мережі Інтернет

Серед підлітків набирає популярності суїцидальна гра «Момо», що поширюється через WhatsАpp. Її називають причиною самогубства дівчинки в Аргентині та порівнюють із «Синім китом».

Поліція Аргентини розслідує нещодавнє самогубство 12-річної дівчинки та пов’язує цей інцидент з «Момо». Перед смертю вона записала відео на телефон. Правоохоронці вважають, що запис відео був одним із завдань Момо, які вели до самогубства.

Телефон Момо поширюється через соцмережі, наприклад, у Twitter. Після того, як номер додали до контактів, за допомогою WhatsApp користувач із ніком «Момо» починає спілкування з підлітками.

За аналогією з «Синім китом» «куратор» надсилає їм завдання і картинки, де зображене різного роду насильство. Коли підлітки відмовляються слідувати вказівкам, він починає їм погрожувати.

Характерна риса Момо – аватарка, на якій зображене страшне обличчя. Це фотографія скульптури японського художника Мідорі Хаясі, яку він створив для виставки у 2016 році. Вона не має жодного відношення до гри.

У Мексиці вже почали інформаційну кампанію з роз’яснення небезпеки «Момо». Відомство по боротьбі з кіберзлочинністю у Табаско каже: «Ризик цих завдань для молоді полягає в тому, що злочинці можуть використовувати це для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, переслідування, підсилення та генерування фізичних та психологічних розладів, таких як тривога, депресія та безсоння».

Momo


Опубліковано : 20.08.2018 09:59

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман