новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Уже наступного тижня вчителі можуть отримати педагогічну свободу

Повідомляє shocked.news 03.09.2017 19:22

Уже наступного тижня вчителі можуть отримати педагогічну свободу

Фото з мережі Інтернет

Новий закон «Про освіту», що був прийнятий парламентом у першому читанні у жовтні 2016 року, мають розглядати у ВРУ з 4 до 8 вересня. Про це розповіла міністр освіти України Лілія Гриневич в ефірі телеканалу 1+1.

«Коли ми отримаємо закон, багато потрібних нам новацій стануть реальністю. Заклади матимуть, в першу чергу, звітувати за кошти, які вони отримали – і від бюджету, і від батьків», — зазначила Гриневич.

«Дуже важливим є зробити прозорим надходження усіх коштів. Ми прекрасно знаємо про те, що батьки часто потерпають від того, що у школі кажуть ніби щось потрібно профінансувати, бо це не профінансували місцеві органи влади. Важливо, щоб батьки бачили все фінансування, яке надходить до школи, розуміли, де можуть бути прогалини. Також потрібно пам’ятати, що внески батьків можуть бути виключно добровільними», - сказала міністр освіти.

«Взагалі, за останні 2 роки бюджети органів місцевого самоврядування значно зросли через фінансову децентралізацію. Тому нам так важливо вивести на світло все, що отримує система освіти, аби в батьків не вимагали щось додаткове», – зазначила Лілія Гриневич.

Вона також розповіла, яку автономію отримають школи після ухвалення Закону. «Буде автономія в програмах, змісті і буде автономія вчителя. Для нас дуже важлива педагогічна свобода вчителя. І, наприклад, новий держстандарт початкової освіти передбачає, що він описує результати навчання, а те, яким чином вчитель дійде до них – залежить від педагога», — розповіла міністр.

«Але треба розуміти, що до цього треба бути дуже готовим. Вчитель повинен вміти творити цю програму. Ми звичайно роздамо вчителям модельні, кращі програми. Я впевнена, що впродовж кількох років наші вчителі навчаться творити програми самостійно», – підкреслила Лілія Гриневич.


Опубліковано : 03.09.2017 19:22

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман