новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

В алкогольну кому потрапила 11-річна дитина

Повідомляє ternopoliany.te.ua 19.09.2019 19:17

В алкогольну кому потрапила 11-річна дитина

Фото з мережі Інтернет

Нещодавно у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Збаразької райлікарні на Тернопільщині з діагнозом «алкогольна кома» потрапила 11-річна дитини, життя якої, на щастя, вдалося врятувати.

Про неприємний випадок, що трапився з малолітнім пацієнтом, повідомив у соцмережі Фейсбук Андрій Рудан. Для краянина залишається загадкою, за яких обставин алкоголь потрапив до рук дитини. Хтось продав спиртне, або ж хтось пригостив 11-річну?

Просто вдумайтесь. Дитині лише одинадцять років, але ж хтось ій продав цей алкоголь, або хтось їй наливав, а ще ж хтось і пив разом з цією дитиною! Оці всі хтось - ви люди? На секундочку уявіть, що це ваша дитина! Уявіть, що цілком реально дитина могла не вийти з цієї коми! Ви ж просто потенційні вбивці! В мене є син, є племіннник і племінниця. В моїх друзів є діти. Зрештою, чужих дітей не буває, тому давайте без образ: побачу як продавець продає неповнолітнім алкоголь - зразу телефоную в поліцію і чекаю іх приїзду для оформлення протоколу! І закликаю всіх так робити, — наголосив дописувач.

Чоловік закликав торговців  не порушувати законодавство і в жодному разі не продавати алкоголь неповнолітнім!

Я розумію, що дітям можуть допомогти купити алкоголь хтось з старших. Тому пам‘ятайте, що купуючи дітям алкоголь, ви іх можете цим вбити. Тож думайте. Окрема мова про деякі заклади громадського харчування в Збаражі де, як розповідають, діти запросто можуть купити на розлив алкоголь. Прошу барменів - не робіть цього! Я у ваш заклад не ходжу, але ходить багато свідомих людей, які, я впевнений, тепер почнуть пильніше ставитись до подібних дій. Історія з цією дитиною є далеко не єдиною, на жаль. Давайте почнемо бути людьми, — підсумував Андрій Рудан.

Немало мешканців Тернопільщини погодилися з чоловіком та наголосили, що дітям, окрім алкогольних напоїв, не бажано продавати й енергетики.

—  І не тільки алкоголь продають, але і енергетики продають майже у кожному магазині. Шановні продавці, спам’ятайтесь, бо на місці цієї дитини може бути ваша, — прокоментувала Ната Грушковик.

—  Проблема, що батьки часто думають, що то їх та їхньої дитини не стосується. А зараз підлітки просто дико підсідають на слабоалкоголь та сигарети, — підмітила Тетяна Войцеховська.

Варто нагадати, що відповідно до ст. 153 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

 - особами, які не досягли 18 років;

 - особам, які не досягли 18 років;

- у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що знаходяться на території санаторіїв;

- у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;

- у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);

- з торговельних автоматів;

- на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);

- поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар);

- у споживчих упаковках, що містять менш як 20 сигарет;

- з рук;

- у невизначених для цього місцях торгівлі.

Заборонено продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби.


Опубліковано : 19.09.2019 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман