новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

В тернополі шукають чоловіка, який збуває фальшиві купюри 500 гривень

Повідомляє business-companion.te.ua 16.08.2018 10:34

В тернополі шукають чоловіка, який збуває фальшиві купюри 500 гривень

Фото з мережі Інтернет

У Тернополі чоловік розраховувався в аптеках та магазинах фальшивими купюрами номіналом у 500 гривень. Впродовж одного дня жертвами шахрая стали продавці трьох закладів. За 45 хвилин невідомий позбувся трьох п’ятисотгривневих купюр у трьох торгових мережах на вулиці Злуки.

За словами провізора аптеки, до них зайшов чоловік, взяв товар вартістю 65 гривень і розрахувався за нього півтисячною купюрою. Спочатку банкнота викликала сумнів у продавця, але її все таки прийняли.

Як стало відомо у ході слідчо-оперативних заходів, чоловік такою ж купюрою розрахувався й в сусідньому магазині. Третьою жертвою шахрая стали провізори ще однієї аптеки.

 

Про те, що купюра фальшива, дізналися одні з потерпілих. Директор закладу сумнівну банкноту занесла в банк і там підтвердили підробку хорошої якості. Про ймовірного зловмисника провізори вирішили повідомити сусідні установи, але як з’ясувалося, шахрай там побував одразу після них.

 

- Усі купюри у нашому банку перевіряються на спеціалізованому касовому обладнанні. Окрім цього касир звертає візуально увагу на водяні знаки, захисні стрічки, рельєфне зображення – так званий Орловський друк, – розповідає Василь Кобель, керівник одного з банківських відділень Тернополя. – Якщо виникають сумніви в справжності купюри, радимо таку купюру не брати, не давати здачу з даної купюри. Якщо є можливість і поряд є відділення банку, зайти туди і касир скаже справжня, чи ні банкнота.

 

Василь Кобель каже, що як правило шахраї підробляють купюри невеликого номіналу, оскільки на них увага звертається менше. У будь-якому випадку та при виникненні сумнівів фінансист радить звертатися до фахівців та у правоохоронні органи.

 

Дане шахрайство розслідують працівники поліції. Вони опитують потерпілих, встановлюють та розшукують особу підозрюваного.


Опубліковано : 16.08.2018 10:34

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман