новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

В яких країнах найвигідніше працювати українцям

Повідомляє ТерМедіа 08.05.2019 20:17

В яких країнах найвигідніше працювати українцям

Фото з мережі Інтернет

Міністр соціальної політики заявляв, що 3,2-9 млн. громадян постійно або тимчасово працюють за кордоном. Експерти оцінюють кількість заробітчан в 2,5 млн. Брак кадрів уже став проблемою для бізнесу і буде поглиблюватися. VoxUkraine проаналізувала пропозицію роботи за кордоном на платформі OLX і знайшла цікаві тренди.

Протягом 2018 року для українців були доступні вакансії в сімдесяти країнах світу. Загальна кількість вакансій за 2018 рік склала майже 47 тис. Майже 60% вакансій, які пропонуються в розділі “Робота за кордоном”, – в Польщі. На другому місці Чехія, 12%, на третьому – Німеччина, 5%.

Іноземних вакансій в дев’ять разів більше, ніж відповідних резюме. Можна припустити, що людина, яка хоче працювати за кордоном, може швидко знайти роботу, розмістивши резюме, адже попит значно перевищує пропозицію.

Найнижчі заробітні плати в 2018 році пропонували в Болгарії, Угорщині і Польщі, найвищі – в Німеччині, Ізраїлі та Швеції. Розглядалися медіанні зарплати по країнах з найбільшою кількістю вакансій.

Помітні коливання кількості вакансій за порами року. Навесні і влітку більше вакансій, ніж взимку. Можна припустити, що це пов’язано з сезонністю робіт у будівництві та сільському господарстві. Найістотніше, на 43%, зросла кількість вакансій в березні 2018 року, найбільше знизилася – в грудні 2018 року.

 




Опубліковано : 08.05.2019 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман