новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

В'язниця і розшук: як на Тернопільщині карають тих, хто ухиляється від арміі

Повідомляє wallnews.info 03.11.2017 14:50

В'язниця і розшук: як на Тернопільщині карають тих, хто ухиляється від арміі

Фото з мережі Інтернет

Призовникам, які ігнорують повістки загрожує штраф в 135 грн, а якщо отримати «запрошення» до військкомату, але відмовитися від служби - обмеження волі на строк до трьох років.

Як пояснює директор юридичної компанії Діна Дрижакова, згідно із законом порядку можуть вручати за місцем роботи або за місцем проживання. Причому передати її може не тільки військовий комісар, а й роботодавець, представник місцевої влади.

«На перших вільних мобілізації запрошення розсилали масово. Якщо вам вручили повістку, в якій ви розписалися, тобто були офіційно повідомлені, за неявку ви будете відповідати за ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення », - зазначає юрист.

Військові комісари мають право звернутися до органів місцевої влади з проханням допомогти розшукати тих, хто ухиляється. У багатьох українських містах поліція перевіряє правопорушників, що не ховаються вони від військових комісарів. Наприклад, кілька тижнів тому в Тернополі правоохоронці відвезли правопорушника з бару відразу до військкомату, а в Києві з нічного клубу в комісаріат доставили 32 людини.

«Справа в тому, що за ігнорування порядку штраф всього лише до 135 грн. Якщо повторно не з'явитися - 250 грн. Звичайно, багато хто просто ігнорують повістки. Зараз органи місцевої влади повинні сприяти в проведенні призовної кампанії. Розшукувати тих, хто ухиляється можуть, але, я вважаю, що затримувати посеред ночі і насильно доставляти в військкомат - порушення прав », - упевнений юрист Олександр Плахотник.

Інформацію про злісних неплатників воєнкоми можуть передавати до правоохоронних органів для того, щоб розшукати та притягнути до відповідальності військовозобов'язаних.


Опубліковано : 03.11.2017 14:50

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман