новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Влада обіцяє створити 100 тисяч місць у дитсадках

Повідомляє osvita.ua 06.12.2017 20:13

Влада обіцяє створити 100 тисяч місць у дитсадках

Фото з мережі Інтернет

Протягом 2017, 2018 та 2019 років заплановано створити 96 тисяч 147 місць у дитячих садках. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час виступу на засіданні Кабміну.

Вона висловила переконання, що такий обсяг дозволить не лише подолати чергу, а й усунути перевантаженість дошкільних закладів.

«Дошкільна освіта, її доступність та якість, проектує подальший розвиток особистості дитини. Нещодавно Верховна Рада нарешті ухвалила новий закон «Про освіту». Поміж іншого в ньому прописано обов’язковість отримання дошкільного компоненту освіти. Його можна отримати по-різному, однак, звичайно, отримання повноцінної дошкільної освіти у садку дає дитині набагато більше переваг», — розповіла міністр.

За інформацією Гриневич, станом на 1 вересня 2017 року черга у дитсадки складала більш ніж 52 тисяч місць, при цьому в середньому по країні на 100 місць у дитсадках навчається 113 дітей – тобто заклади перевантажені, що також негативно впливає на якість освіти у них.

«Тобто ми при формуванні цього плану враховували цілий спектр чинників, які свідчать про потребу створення нових місць. Показовим може бути також розподіл створення місць по областях. Як ми знаємо, на початок навчального року в Одеській області перебувало більш як 9 тис дітей. При цьому, як ми бачимо, в Одеській області до 2020 року планується створити додаткових лише 6тис 219 місць. Це викликано тим, що при підготовці плану бралися до уваги демографічні та інші коригуючі показники по області», – пояснила Гриневич.

Планується, що збільшення кількості місць відбуватиметься завдяки відкриттю нових комунальних та приватних закладів дошкільної освіти, реорганізації закладів освіти із створенням дошкільних відділень, реконструкції дитячих садків, відновлення їх діяльності тощо


Опубліковано : 06.12.2017 20:13

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман