новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Влетить у копієчку: скільки коштує оформити закордонний паспорт

Повідомляє styler.rbc.ua 22.03.2019 13:17

Влетить у копієчку: скільки коштує оформити закордонний паспорт

Фото з мережі Інтернет

Документ для виїзду за кордон українцям дешевше за все оформляти протягом 20 робочих днів.

Оформити закордонний паспорт в Україні не в терміновому порядку - до 20 робочих днів - обійдеться громадянам у 557 гривень. Якщо ж прискорити справу до 7 робочих днів, то потрібно буде заплатити 810 гривень. Час вважається від дня оформлення заяви-анкети.

У прес-службі Державної міграційної служби України нагадали, що для отримання закордонного паспорта потрібно:

 
  • подати до територіального органу/підрозділу ДМС України, або до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), центру обслуговування "Паспортний сервіс" ДП "Документ" необхідні документи (у разі проживання за кордоном подати документи до відповідної дипломатичної установи);
  • під час оформлення заяви у територіальному органі/підрозділі ДМС, або у центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП), центрі обслуговування "Паспортний сервіс" ДП "Документ" необхідно пройти процедуру сканування відбитків вказівних пальців рук. Сканування відбитків пальців рук дітей здійснюється з 12 років.
  • перевірити правильність внесення персональних даних про себе до заяви-анкети, звертаючи при цьому особливу увагу на правильність написання транслітерації свого прізвища та імені (за умови надання підтверджуючих документів), та засвідчити власним підписом у заяві-анкеті правильність таких даних;
  • звернутися до органу, де подавалася заява-анкета та отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон, надавши при цьому паспорт громадянина України.

Записатися до електронної черги - за посиланням.

Влетить у копієчку: скільки коштує оформити закордонний паспорт

Ілюстративне фото (twitter.com/Kabmin_UA)

У випадку зі звичайним паспортом громадянина України повторне оформлення (замість втраченого або вкраденого) та обмін (у формі картки) усановлені наступні тарифи та терміни: 87 гривень - не пізніше ніж через 20 робочих днів, 174 гривні - 10 робочих днів, передає "News UA".

Бажаючим оформити і обміняти проїзний документ біженця доведеться заплатити 156 гривень - строк виготовлення складе 15 робочих днів. Вартість і терміни оформлення посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон - аналогічні. За оформлення і обмін посвідчення біженця (за винятком оформлення вперше) потрібно буде заплатити 116 гривень, а чекати - 15 робочих днів.

Оформлення та обмін посвідки на проживання обійдеться у 253 гривень, а займе 15 робочих днів з дня прийняття документів, передбачених законодавством; оформлення посвідки на проживання 156 гривень.

Щоб оформити і обміняти картку мігранта потрібно заплатити 137 гривень, а почекати 10 робочих днів. Для оформлення та обміну посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, крім оформлення вперше в термін до 15 робочих днів - 116 гривень; проїзного документа особи, якій надано додатковий захист - 156 гривень (термін до 15 робочих днів).

Влетить у копієчку: скільки коштує оформити закордонний паспорт

Фото: закордонний паспорт (Віталій Носач/РБК-Україна)


Опубліковано : 22.03.2019 13:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман