новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як «батлували» тернопільські економісти

Повідомляє ТНЕУ 04.04.2018 12:17

Як «батлували» тернопільські економісти

Фото з мережі Інтернет

29 березня 2018 р. у тренінг-студії факультету обліку і аудиту відбувся науково-практичний батл на тему: «Переваги та недоліки впровадження практики подання звітності за міжнародними стандартами у вітчизняних підприємствах».
 
Глобалізація ринків товарів, капіталів у сучасних умовах суттєво підвищує вимоги до якості публічної фінансової звітності. Стає очевидною потреба всіх учасників ринку у прозорій (відкритій) інформації про фінансовий стан і результати діяльності кожного учасника ринку. На допомогу у формуванні саме такої прозорої фінансової звітності чимало науковців пропонують використовувати уніфіковані стандарти бухгалтерського обліку та звітності, які активно використовуються у світовій практиці. Саме про переваги та недоліки впровадження практики подання звітності за міжнародними стандартами у вітчизняних підприємствах зібралися подискутувати студенти (учасники студентського наукового центру) та професорсько-викладацький колектив кафедри обліку у виробничій сфері під керівництвом координатора проекту к.е.н., доцента Зарудної Наталії Ярославівни.
 
Науково-практичний батл розпочався із вітальних слів д.е.н., професора, проректора з наукової роботи, члена Методологічної ради з бухгалтерського обліку при Міністерстві фінансів України З.-М. В. Задорожного; декана факультету обліку і аудиту к.е.н., доцента В. М. Панасюк; в. о. завідувача кафедри обліку у виробничій сфері к.е.н, доцента Н. В. Починок.
 
Після цього студенти активно наводили свої аргументи щодо необхідності застосування МСФЗ та, на противагу їм, докази щодо використання таки власних діючих стандартів обліку. До дискусії долучалися викладачі.
 
Для підсумування результатів, отриманих у даному батлі, до слова було запрошено д.е.н., професора, практикуючого аудитора Я. Д. Крупку, який окреслив шлях формування вітчизняного обліку до сучасного стану ще з часів становлення незалежності України.
 
Загалом варто віздначити належну підготовку учасників батлу, вільне володіння тематикою дискусії, невимушену атмосферу та динамічність заходу.


Опубліковано : 04.04.2018 12:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман