новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як правильно писати резюме

Повідомляє ya-student.com.ua 17.09.2018 19:17

Як правильно писати резюме

Фото з мережі Інтернет

Чи не кожен студент хоча б раз замислювався над тим, що час уже шукати власне джерело прибутку, а не клянчити кишенькові гроші в батьків. А для цього що потрібно? Правильно! Влаштуватися на роботу!

Найважливіший етап у досягненні цієї мети – написання резюме, тобто створення вашої персональної візитівки. Від резюме залежатиме, чи зацікавите ви майбутнього «шефа», адже він може як відчинити, так і зачинити перед вами двері у світ нових можливостей. І, звісно, у світ, в якому у вас будуть «Лесі Українки», «Тараси Шевченки» та «Григорії Сковороди» у гаманці.

Які нюанси варто враховувати при написанні того самого ідеального резюме? На що найбільше звертають увагу роботодавці? І що, навпаки, змушує їх припинити читати ваше резюме негайно ж і відмовити вам? Щоб знайти відповіді на ці запитання, журнал «Я СТУДЕНТ» вирушив на Ярмарку вакансій від організації STUDPoint. Відомі українські компанії Mind Supports, Wow 247, Lifecell, Nestle, Control Pay та багато інших постійно працюють із набором нових кадрів на вакансії, тому поділилися з нашими читачами своїми порадами.

  • Wow 247: Резюме повинно бути грамотним і привабливим на вигляд. Не варто використовувати складні шрифти та кольори, краще застосовувати звичайні інструменти для оформлення резюме. Досвід роботи потрібно писати у зворотному порядку, тобто на першому місці повинна бути ваша остання робота, а в кінці – навчання в освітньому закладі. Залюбки роботодавці читають мотиваційні листи. Ще така порада: резюме краще надсилати тією мовою, якою написана вакансія. Вказуйте також посилання на соціальні мережі, адже профілі багато можуть розповісти роботодавцям про людину.
  • Modnakasta: Роботодавці звертають увагу на те, чи розуміє студент, яким видом діяльності він хоче займатися та які має прагнення. Головною також є ціль: чому студент звернувся саме в цю компанію, чим буде корисний, що нового може запропонувати.
  • Mind Supports: Перш ніж надіслати резюме, завжди перевіряйте, чи написана вся важлива інформація. Адже найбільш поширена помилка – відсутність контактних даних. На жаль, коли кандидат підходить за всіма вимогами, то з ним неможливо зв’язатися в такому випадку.
  • Support Your App: Фото – це окреме питання. Кожне резюме має бути зі знімком, зараз це стандарт. Фотографія повинна бути схожою на паспортну, і в жодному разі не можна ставити селфі, весільне фото, знімок зі своєю кішкою чи на фото на тлі нічного клубу. Також немає потреби надсилати фото у повний зріст, хіба що цього вимагає професія, наприклад – хостес.
  • Mazars: Коли студент не має досвіду роботи, то наступне, на що дивиться роботодавець, – це активна життєва позиція: участь у різних студентських конкурсах, тренінгах чи воркшопах. Також можна зазначати свої інтереси та захоплення. Вітається, якщо студент напише мотиваційний лист, який буде прикріплений до резюме.
  • FM-Logistic: Не пишіть у резюме інформацію та непотрібні навички чи курси, які не відповідають профілю бажаної професії. Наприклад, курси крою та шиття не підходять для офіс-менеджера.
  • Mitsubishi Motors: Основним критерієм для резюме є грамотність і лаконічність, побудова думок і те, наскільки ваша автобіографія для вакансії є структурованою.

  • Trade 24: Студентам варто пам’ятати декілька речей: на написання резюме треба витратити певний час, це не може бути документ, написаний десь на колінці. Якщо у вас немає досвіду роботи, то роботодавець обов’язково подивиться на ваші особисті якості. Саме тому треба прописати свої сильні сторони, у чому ваш талант. Якщо ти староста в групі – напиши, адже це ознака того, що ти володієш лідерськими навичками. Якщо організовуєш якісь заходи чи свята – теж пиши, бо це наявність організаторських здібностей. Виділіть час і подумайте, що у вас виходить найкраще.
  • Baker Tilly: Дивно читати резюме, яке написано занадто класно. Адже найголовніше – показати, яким ви є насправді, і надати роботодавцю достовірну інформацію про себе. І дуже відштовхує, коли HR прочитав гарне резюме, але за результатами співбесіди бачить, що людина не досягла того, що написала.
  • Сontrol Pay: Завжди вказуйте деталі щодо освіти. Від цього залежить, чи матимете ви змогу працювати full-time або лише part-time. І про це роботодавець повинен дізнатися з вашого резюме. Тому що інколи студенти надсилають резюме начебто на full-time job, але коли роботодавець їм телефонує, то виявляється, що вони не можуть працювати повний робочий день.
  • Nestle: З резюме студента видно, чи цікавиться він чимось, окрім навчання. Це може бути участь у громадських чи волонтерських заходах або ж організація свят в університеті. Багато хто полюбляє долучатися до стартап-проектів, писати наукові роботи, бере участь у тренінгах і конференціях – це теж варто зазначати.

Роботодавці цінують не лише наявність досвіду роботи у студента, навчання у престижному ВНЗ (що є міфом) чи якісь конкретні досягнення в певній галузі. Їм важливо знати, що ти не нехтуєш саморозвитком, прагнеш дізнатись щось нове і вдосконалити свої скілли шляхом відвідування різних тренінгів, конференцій, майстер-класів, про які, як бачиш, неодноразово говорили представники перелічених компаній.

Буде дуже добре, якщо ти не посидиш ВКонтакті чи не погуляєш із друзями, а витратиш трохи часу на написання мотиваційного листа, який дасть змогу роботодавцям краще зрозуміти, чого ти очікуєш від потенційного місця роботи.


Опубліковано : 17.09.2018 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман