новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як студенту без досвіду влаштуватися в міжнародну компанію

Повідомляє studway.com.ua 21.03.2019 19:17

Як студенту без досвіду влаштуватися в міжнародну компанію

Фото з мережі Інтернет

Кожен успіх має унікальну історію. Хто б міг подумати, що шоколадна паста Nutella компанії Ferrero – це всього лиш італійські тістечка Gianduja, які розтанули під сонцем, або що творцями «найінстаграмнішої» кав’ярні світу Starbucks були троє американських професорів, які любили каву й «Мобі Діка» (кав’ярню назвали на честь героя роману Германа Мелвілла «Мобі Дік» – прим. ред.)

Якби тобі довелося писати власну історію успіху, якою вона була б? Чотири курси університету, магістратура, перший досвід роботи у двадцять три… Стоп! А як щодо реальних бізнес-кейсів, оплачуваної інтернатури й практичних навичок?

Яку кар’єрну програму обрати

Студентам без досвіду непросто знайти оплачуване стажування, яке можна поєднувати з навчанням, однак така можливість існує. Наприклад, українська афілійована компанія міжнародної групи Philip Morris International (PMI) відкриває набір на дві кар’єрні програми, перевірені студентами КНУ, КНЕУ, КПІ, ХПІ, ХНЕУ та інших українських університетів.


ASPIRE – це програма для студентів і нещодавніх випускників від Philip Morris Sales and Distribution, яка дає змогу розпочати кар’єру у відділі продажів і стати частиною команди вже за два місяці. Програма призначена для студентів 4-6 курсів та випускників 2019 року.

INKOMPASS – це глобальна програма від PMI, яка діє в усіх країнах світу. Якщо студент успішно проходить програму, то отримує реальну пропозицію роботи ще до закінчення університету. Програма складається з двох циклів: липень-грудень – І цикл, січень-липень – ІІ цикл (з можливістю отримати штатну посаду в компанії).

Переваги INKOMPASS:

    • кожен учасник програми відповідає за 2 проекти – індивідуальний та груповий, що дозволяє максимально розвинути практичні бізнес-навички;
    • учасники отримують менторську підтримку, персональний план розвитку й коучинг;
    • можливість налагодити зв’язки з колегами із закордонних філіалів компанії;
    • можливість поєднувати навчання й роботу завдяки гнучкому графіку.

Must-list учасника програми під час проходження відбору:

  • володіти англійською на рівні В2 – С1;
  • заповнити анкету на сайті (спеціальна система проаналізує кандидата на відповідність вимогам компанії);
  • кандидатам пропонують пройти спеціалізовані тести;
  • надіслати відеоінтерв’ю;
  • пройти очний етап оцінювання (on-ground assessment).

Якими навичками має володіти учасник програми

erik (1)Працівники компанії Philip Morris – колишні учасники кар’єрних програм – розповідають, як можна поєднувати навчання з роботою, започаткувати індивідуальний бізнес-проект, сподобатися роботодавцю й здобути перший досвід роботи в міжнародній компанії.

Адаптованість. Головне – ніколи не стояти на місці. Навіть великим компаніям властиві швидкі й неочікувані зміни, тому роботодавці високо цінують здатність адаптуватися та оперативно відповідати на виклики (Ерік Алібутаєв, випускник кар’єрної програми, наразі фахівець із регіональної комерціалізації продукції зі зниженим ризиком).

elmira (1)Обізнаність. Важливо володіти базовою інформацією про компанію, продукцію, яку вона виготовляє, а також про можливості, які пропонують студентам. Це необхідно, для того щоб мати чітке уявлення про мету проходження кар’єрної програми і для того щоб пояснити очікування й мотивацію (Ельміра Павленко, молодший фахівець із роботи з персоналом, INKOMPASS).

Різносторонність. Щоб отримати перевагу поряд з іншими претендентами, треба добре володіти англійською мовою, мати базові знання з математики, вміти мислити логічно. Роботодавці також цінують бажання відстоювати свою думку, стресостійкість і мотивацію: ти маєш довести, що дійсно хочеш працювати в компанії і готовий(-а) розвиватися в цій сфері (Анастасія Жильцова, фахівець із забезпечення збуту, учасниця ASPIRE).

garilov (1)Ініціатива. Потрібно проявляти ініціативу, бути першими завжди і в усьому. Краще робити спроби й помилятися, ніж не пробувати взагалі (Олександр Гаврилов, фахівець із забезпечення збуту, випускник ASPIRE).

Саморозвиток. Не забувай, що ти не єдина креативна та амбіційна людина у своєму місті, країні, світі. Завжди є хтось кращий, і коли ти зупиняєшся, то хтось продовжує працювати над собою (Ерік Алібутаєв).

zhiltsova (1)Перспективи. На ринку праці в Україні необхідні спеціалісти хоча б з мінімальним досвідом роботи. Кар’єрні програми від Philip Morris пропонують недосвідченому студенту можливість проявити себе, набути корисних навичок і вмінь, що буде великою перевагою під час подальшого працевлаштування (Анастасія Жильцова).

Організація й пріоритети. Щоб успішно закінчити програму, достатньо мати бажання й готовність приділити час. Треба об’єктивно оцінити свої сили й розставити пріоритети, адже доведеться поєднувати роботу з навчанням. Організація також важлива, адже такі програми – це можливість вирішувати складні кейси, дізнатися про роботу в міжнародній компанії, внутрішню динаміку реальних бізнес-завдань, а головне – зрозуміти свої переваги й недоліки (Ельміра Павленко).

yaroslava (1)Досвід. Кар’єрні програми дають безцінний досвід, знання й навички. Це можливість дізнатися, які вимоги ставлять роботодавці успішних компаній, щоб пізніше підготуватися до працевлаштування. Двері відкриваються лише перед тими, хто готовий наполегливо розвиватися й кожного дня дізнаватися щось нове (Ярослава Ковальчук, фахівець із забезпечення збуту, колишня учасниця ASPIRE).

Ідеї Philip Morris для учасників програми нового покоління

anna_kharlanЯкщо ти вважаєш, що компаніям не потрібні студенти без досвіду, то дуже помиляєшся! Роботодавці розуміють, що новому поколінню недостатньо мати стабільну добре оплачувану роботу. Міленіалам і центеніалам потрібна комфортна атмосфера й цікаві завдання. Про креативні рішення компанії, які допомагають учасникам програми адаптуватися й проявити себе, розповіла менеджерка із залучення талантів у Philip Morris Олена Хархан:

Learning hub. Можливість для співробітників компанії відвідувати безкоштовні лекції й тренінги від локальних та іноземних спікерів.

Remote work. Один день робочого тижня можна працювати вдома.

Flexibility. Можливість поєднувати навчання з роботою. Учасники кар’єрних програм для студентів самостійно планують графік і вчаться правильно розставляти пріоритети.

Business cases. Учасники програми можуть нарівні з іншими працівниками вирішувати реальні бізнес-кейси, досліджувати на практиці, як відбувається той чи інший процес.

Кар’єрні програми для студентів – це не лише досвід. Це можливість зрозуміти себе: чи дійсно ти готовий(-а) віддатися обраній справі, що ти вмієш найкраще і в чому твої недоліки. «Минулого року ми набрали 17 студентів на програму ASPIRE і 20 на програму INKOMPASS. З них близько 25 залишилися в компанії», – розповідає Олена Хархан.

Стати частиною міжнародної компанії чи спробувати щось інше – вибір твій. Головне – це досвід та усвідомлення того, що робота в команді, бажання вчитись і постійний саморозвиток роблять тебе перспективним та конкурентоспроможним фахівцем.


Опубліковано : 21.03.2019 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман