новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як тернопільські діти ставляться до корупції?

Повідомляє Бізнес Компаньйон 13.11.2018 15:37

Як тернопільські діти ставляться до корупції?

Фото з мережі Інтернет

Збірку творчих робіт учнівської молоді області щодо проблеми корупції презентували у Тернополі. До неї увійшли кращі малюнки та вірші, які брали участь у конкурсі, що тривав впродовж вересня. Організували конкурс у рамках «Громадської антикорупційної кампанії «КАТОК».

– Проект був ініційований нами саме в такій просвітницько-інформаційній формі, тому що моніторингових кампаній і кампаній із висвітлення фактів корупції є дуже багато, але вони не дають результатів, – розповіла зз Ольга Мазаєва, керівник проекту. – Тому ми пішли до дітей, до молоді для того, щоб зрозуміти як вона сприймає питання корупції. Під час спілкування з ними з’ясувалося, що діти чітко ідентифікують корупцію, як несправедливість і розуміють, що цього не має бути. У конкурсі взяли участь діти від 10-ти до 16 років із 20 навчальних закладів області. Малюнки дуже цікаві. Хочу відмітити велику різноманітність робіт, креативність дітей у поданні свого розуміння корупції, цього ганебного явища.

 

У конкурсі взяла участь 61 дитина зі шкіл та коледжів області. Конкурсна комісія вибрала 15 найкращих робіт та видала їх у вигляді альбому. П’ять художніх робіт уже розміщені на біг-бордах і сіті-лайтах міста. Упродовж двох місяців будуть розміщені й інші малюнки. А з віршами запишуть аудіо-ролики, які звучатимуть по радіо.

– У віршах діти написали, що хочуть жити в іншій країні, і вони вірять в те, що в Україні все зміниться, – відзначила Ганна Зварич, заступник начальника управління освіти і науки ТОДА. – Ці твори і малюнки звернені до нас, дорослих. Це як докір нам, від яких залежить будова цього суспільства, що ми говоримо і що робимо. Ніколи наші слова і наші дії не повинні розходитися тому, що своєю поведінкою ми завжди даємо дітям приклад, а добрий чи поганий залежить від нас.

 

14 листопада о 14.00 в облдержадміністрації відбудеться відзначення усіх учасників конкурсу та нагородження переможців. Вони отримають заохочувальні призи від творчого об’єднання «Нівроку», грамоти та ціні подарунки від облдержадміністрації.

 


Опубліковано : 13.11.2018 15:37

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман