новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як Україну заполонили фальшиві гроші і де їх продають

Повідомляє Бізнес Компаньйон 15.01.2019 09:32

Як Україну заполонили фальшиві гроші і де їх продають

Фото з мережі Інтернет

Фальшиві гроші в Україні можна надибати де завгодно. Підробки вилучали навіть із банкоматів і кас. Сучасні фальшивомонетники навчилися обдурювати термінали і детектори валют, які використовують у супермаркетах.

 Фальшивки продають в інтернеті, виготовлють в т.ч. в т.н. "ДНР";

  • деякі підробки приймають термінали, їх не можна розпізнати за допомогою детектора валют;

  • в Україні працює цілий ринок фальшивомонетників, з кур'єрами і розповсюджувачами;

  • в оборот потрапляють сотні тисяч фальшивих банкнот.

 

Продам фальшивки. Недорого

Фальшивомонетники надруковані гривні найчастіше відразу ж збувають на чорному ринку. На спеціалізованих закритих форумах купюри середньої якості можна купити за 30% номінальної вартості, а ті, що нібито "з'їсть" термінал — за 35%.

 — Переказав на ківі (QIWI — російський платіжний сервіс. — Ред.), за 3 години мені прислали карту з позначкою, де забрати гроші. Все було добре упаковане. Купував 50 тис. грн за півціни. Чуваче, якщо сумніваєшся, замов пробник. Пришлють безкоштовно, — радить нам відвідувач одного з таких форумів "Рейнджер".

 

Купивши фальшивку, виникає наступне питання — як її збути. Але про це пізніше. Досвідчені покупці звели нас відразу із двома продавцями підробок. Перший вдало веде бізнес, живучи в країні-агресорі. У другого нібито своє "виробництво".

 

"Термінал з'їв 200 тис. фальшивок": як Україну заполонили підробки і де продають

Андрій з Росії контролює цілий підпільний ринок у Києві, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі. Працює цілий ланцюжок. Одні друкують, інші передають, треті роблять "скарби" (ховають посилки для покупців), четверті знаходять кур'єрів і покупців. Андрію пощастило. Він займається і пошуком, і реалізацією, тому фактично контролює великий шматок ринку в Україні.

 Нам росіянин запропонував за 2-4 години доставити практично будь-яку суму. Вартість — 35% номіналу. Тобто якщо замовити 25 тис. грн, перевести продавцеві доведеться 8,75 тис. У короткій розмові Андрій повідомив, що його фальшивки нібито з'їдають 80% терміналів і відразу запропонував оплатити покупку.

Інший продавець виявився поступливішим.

 — Так, два-три дні треба після замовлення чекати, але ми самі друкуємо, — розповідає Ілля.

Повірити в існування підпільного "монетного двору" неважко. СБУ і поліція регулярно повідомляють про затриманих фальшивомонетників. Наприклад, півтора роки тому у Тернополі затримали цілу групу зловмисників, яка друкувала фальшивки на поліграфічному комбінаті у промислових масштабах і при цьому примудрялася підробляти більшість захисних елементів. Просто з допомогою ультрафіолету впізнати таку фальшивку було практично неможливо.

— Продаю за 40% від номіналу. Є свій збут, якщо треба, можу допомогти, — розповідає Ілля.

Найчастіше великі суми купують для обмінників і терміналів. Як уже писав OBOZREVATEL, в Україні працюють сотні нелегальних пунктів обміну, а за 80-90 тис. можна купити вже обладнаний пункт обміну, наповнити його підробками і за місяць заробити сотні тисяч гривень і тюремний термін.

 

— Якщо будеш купувати, головне великими партіями не носи і вдома не зберігай. Якщо обшук проведуть і багато знайдуть — не відмажуть. А так взагалі одна схема: сам не знав, не знаю навіть де видали, в ресторан ходив... Коротше, головне — це обережність! — радить нам "Рейнджер".

Частину фальшивок виготовляють в Донецьку, українські правоохоронці "дістатися" до таких зловмисників на даний момент не можуть.

"Термінал з'їв 200 тис. фальшивок": як Україну заполонили підробки і де продають

Крім продавців через знайомих, також можна знайти фальшивомонетника в Даркнет. Товар рекламувати не прийнято. На форумах діє своє правило. Якщо хтось залишив оголошення, і ти купив нелегальний товар — обов'язково маєш відписатися, сподобалося чи ні, як доставляли тощо. "Купив 200 тис. термінали поки їдять", — ділиться враженнями один з покупців. Якщо під оголошенням є коментарі задоволених клієнтів, нові знайдуться самі.


Опубліковано : 15.01.2019 09:32

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман