новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як впорядкувати минуле, теперішнє й майбутнє?

Повідомляє ya-student.com.ua 04.09.2018 11:17

Як впорядкувати минуле, теперішнє й майбутнє?

Фото з мережі Інтернет

Ти завжди відтерміновуєш дедлайни й не встигаєш вчасно зробити найнеобхідніші приготування до якоїсь події? Чи, можливо, ти щопонеділка обіцяєш собі розпочати нове життя й нарешті покінчити зі всіма невідкладними справами? Якщо твоя відповідь «так», то тобі варто попрацювати з плануванням та ефективним розподілом свого часу.

Пропонуємо тобі методику планування під назвою Bullet Journal, яку розробив веб-дизайнер з Нью-Йорка Райдер Керрол. Вона допоможе впорядкувати твоє минуле, теперішнє й майбутнє.

Ефективність методики Bullet Journal уже підтвердили тисячі людей по всьому світі, що користуються нею. А секрет популярності розробки Райдера Керрола полягає в тому, що за допомогою неї ти не забуваєш зробити свої найважливіші справи, адже складаєш список «to-do».

Методика Bullet Journal є технікою ведення щоденника, куди записуються власні цілі та мрії. Але це в глобальному масштабі. Спершу до щоденника або ж блокнота ти записуєш свої думки, ідеї та плани, які спонтанно виникають у тебе та потребують ретельної розробки в майбутньому. Геніальні справи не роблять протягом дня – вони потребують періоду дозрівання та вигодовування, протягом якого ти детально обмірковуватимеш і вдосконалюватимеш свою ідею. І щоб пам’ятати всі свої ідеї та плани, особливо в епоху нестримного інформаційного потоку, скористайся саме щоденником за методикою Bullet Journal.

Отож, щоб створити власний Bullet Journal, тобі знадобиться звичайний блокнот, який ти з легкістю знайдеш у будь-якому магазині чи відділі з канцелярією. Обирай блокнот не дуже великим за розміром, так тобі буде зручніше його носити з собою. Проте не обирай і зовсім маленький, бо такий блокнот буде непрактичним у використанні. Також краще придбати блокнот із заздалегідь пронумерованими сторінками. Першу сторінку свого нотатника відведи для переліку розділів блокнота. Це допоможе тобі в подальшому з легкістю знаходити потрібний розділ.

Після змісту (переліку розділів) відведи сторінки для планів на рік. Це може бути звичайний список «to-do» або щомісячно розділений планер на рік, де ти записуватимеш свої невідкладні справи. Такий розділ має бути значним за обсягом і за найпершої нагоди повинен оновлюватися.

Далі за змістом твій блокнот має вміщувати різноманітні списки, у веденні яких ти зацікавлений. Наприклад, це може бути список книг для прочитання, фільмів для перегляду чи адреси людей, з якими ти постійно листуєшся, і за нагоди зможеш відправити їм листівку.

І ось найцікавіше! У своєму Bullet Journal відведи щонайменше дві сторінки для кожного місяця року. На першій сторінці запиши назву місяця і стовпчиком нумеруй кожен день. Навпроти того чи іншого дня записуй якусь подію, дедлайн чи зустріч, на якій ти маєш бути присутнім, тобто все, що є для тебе важливим саме в цей день. А на іншій сторінці, суміжній з першою, нотуй конкретні цілі, яких прагнеш досягнути протягом поточного місяця. Такі цілі ти можеш формувати на основі своїх річних, оскільки в тому й полягає ідея ефективного використання свого часу та рівномірного розподілу навантаження. Наприклад, якщо ти плануєш протягом року прочитати 12 книг, то тобі необхідно щомісяця читати одну книгу.

Окремі сторінки твого блокнота можеш заповнювати щоденним плануванням свого місяця. Записуй дату й усі проблеми, які потрібно вирішити, якісь ідеї, які потребують розробки чи дослідження. Тут ти маєш повну свободу й можеш навіть складати та записувати списки покупок. Також у своєму Bullet Journal записуй свої нові звички.

Ще один секрет популярності методики планування Bullet Journal – в особливій системі упорядкування різноманітних нотаток. Для цього Райдер Керрол створив особливі позначки. Так, звичайною крапочкою він рекомендує позначати справи, які потребують виконання. Коли ти зробиш цю справу, то замість крапки намалюй хрестик. Тире позначає нотатку, яку тобі обов’язково потрібно запам’ятати. Знаком «бублик» веб-дизайнер радить позначати якісь події, де ти маєш бути присутнім. Зірочкою познач справи, які потребують невідкладної уваги. Намалювавши стрілочку, ти показуєш, що виконання цього завдання перенесено на інший день. Проте на цьому система позначок не обмежується. Можна вигадати свої позначки. Тому підключай уяву та поповнюй списки власних позначок.

Також під час ведення свого блокнота Райдер Керрол радить ніколи не звинувачувати себе в тому, що ти чогось не встиг зробити протягом якогось певного дня чи місяця. Познач це завдання стрілочкою та перепиши його на новий день чи місяць. Головне, пам’ятай, що чим більше справ ти накопичиш у майбутньому, тим складніше буде тобі їх вирішити за обмежений термін.

Ще одна порада під час ведення блокнота. Не обмежуйся лише щоденними записами. Зроби свій нотатник красивим, використовуючи різні канцелярські дрібниці або вишукані шрифти, декор. Ведення щоденника – це система, що поєднує і практичне планування, і справжню естетичну насолоду. Звичайно, це залежить від часу, який ти готовий виділити на ведення свого блокнота. Проте не забувай, що цей простий нотатник проведе з тобою, можливо, й не один рік твого життя.

Зазвичай запал розвиватися та вдосконалюватися зникає в нас уже після перших труднощів. У такі моменти важливо не забувати про кінцеву мету й продовжувати рухатися в обраному напрямку. А що для цього робити, нагадає тобі щоденник Bullet Journal. Крім цього, він допоможе тобі розвантажити свій мозок і не перевантажувати його інформацією, яку достатньо записати у блокноті, щоб пам’ятати її завжди.


Опубліковано : 04.09.2018 11:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман