новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як заспокоїти школяра перед важливим іспитом

Повідомляє obozrevatel.com 25.04.2019 10:17

Як заспокоїти школяра перед важливим іспитом

Фото з мережі Інтернет

Буд-який іспит - це серйозний стрес для школяра, причому не залежно від того, наскільки добре вчиться дитина. Більш того, школярі з більш високими оцінками, як правило, хвилюються напередодні іспитів і контрольних набагато більше, ніж трієчники. Однак, паніка - це далеко не найкращий союзник на іспиті і нерідкі випадки, коли через хвилювання школяр отримував двійку попри те, що напередодні сумлінно вчив матеріал.

Отже, як допомогти школяреві впоратися з хвилюванням перед важливим іспитом або контрольною?

Мріємо

 

Як заспокоїти школяра перед важливим іспитом

Психологи радять в стресовій ситуації вдаватися до візуалізації. У кожного з нас є місце, в якому ми хотіли б побувати і в якому ми почуваємося максимально комфортно. Саме це місце і потрібно уявити, коли хвилювання заважає думати. Хтось представить пляж і море, хтось - лісову галявину, хтось - бабусин будиночок в селі. Не важливо що буде представляти підліток, головне, що подумки він на кілька хвилин потрапить саме туди, де йому найбільш комфортно і спокійно.

Погляд з боку

Як заспокоїти школяра перед важливим іспитом

Ще один дієвий спосіб заспокоїтися - подивитися на себе з боку. Якщо глянувши на себе з боку школяр побачить, що він дійсно сумлінно підготувався до іспиту, що він знає якщо не все, то майже всі теми і може розраховувати на нормальну оцінку, він дійсно заспокоїться. Твереза оцінка ситуації - це дійсно працює.

Не нагнітайте

Як заспокоїти школяра перед важливим іспитом

У день іспиту багато що залежить від батьків. Якщо ви будете панікувати і бігати по квартирі в істериці заламуючи руки, ваша нервозність передасться і дитині. Іспит - це лише зріз знань, навіть якщо цей іспит вплине на вступ дитини до вузу. Це не питання життя і смерті, не операція від якої залежить життя людини.

Це просто оцінка, яку в разі невдачі завжди можна буде перездати і виправити. Так чи варто переоцінювати значення іспиту настільки, щоб власною панікою довести дитину до істерики? Чим спокійніше будуть почуватися в день іспиту батьки, тим спокійнішим буде і сам школяр. Якщо вранці, збираючись на іспит школяр побачить що ви абсолютно спокійні, більш того, якщо ви підтримаєте його, сказавши, що ані трохи не сумніваєтеся в тому, що він все напише, школяр дійсно заспокоїться і буде почуватися набагато більш впевнено.

Обговорювання

Як заспокоїти школяра перед важливим іспитом

Якщо ви бачите, що за кілька годин до іспиту школяра починає відверто трясти від хвилювання, порадьте йому проговорити свої страхи. Нехай просто походить по своїй кімнаті і вголос озвучить те, що не дає йому заспокоїтися. Можливо це будуть найскладніші правила або теореми. Можливо він буде говорити з викладачем, який викликає у нього страх. Але так чи інакше промовивши свої побоювання, дитина зможе хоч трохи заспокоїтися.


Опубліковано : 25.04.2019 10:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман