новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Які молодці: На Волині подружжя, котре виростило 10 синів та має 51 онука, відзначило півстоліття разом

Повідомляє patrioty.org.ua 22.11.2018 09:23

Які молодці: На Волині подружжя, котре виростило 10 синів та має 51 онука, відзначило півстоліття разом

Фото з мережі Інтернет

У січні старенькі очікують на народження свого першого правнука. Святкових дат у родини щороку близько сотні. Правда, зустрітися усім гуртом буває важко. Адже п’ятеро синів зі своїми сім’ями уже багато років мешкають у США. Та навіть відстань у тисячі кілометрів не заважає родині залишатися дружньою.

Марія та Зіновій на порозі зустрічають дітей та онуків. Уважна бабуся одразу одного не дораховується. Маленький Віллем заснув дорогою. А іншою автівкою приїхала сім’я сина з Луцька.

Сьогодні велика родина зібралася, аби гуртом привітати внучку Лілю у далекій Америці. «Ми тебе любимо, вітаємо з дідом, всього найкращого тобі», - каже бабуся онуці.

Тільки днів народжень у цьому сімействі більше сімдесяти. Адже подружжя виростило 10 синів і вже мають 51 онука. Влітку відсвяткували свій золотий ювілей. До батьківської хати з’їхалися усі діти зі своїми родинами. П’ятеро прилетіли із Сакраменто.

Він був шофером, вона працювала ревізором. Дідусь Зіновій зі сльозами на очах згадує, як зустрів свою Марію. «Я зустрівся з нею, вона мені сказала, що вірує в Бога, о, думаю, така дружина мені й треба», - каже дідусь.

Дід Зіновій теж зростав у багатодітній родині і рано залишився сиротою. Він не з чуток знає про війну та злидні. Аби вкотре почути дідусеві історії – внуки всі гуртом вмощуються біля тепленької грубки. Тут колись грілися і їхні тати.

«Це був центр нашого життя. Ось тут. Намерзлись в школі, прийшли, бо школа була далеко, пару кілометрів, ми швиденько всі сюди», -згадує один з синів.

Бабуся Марія у свої сімдесят п’ять знає напам’ять дні народження усіх своїх онуків. А своїх десять невісток вона ніжно називає донечками.

Нині ж усі діти мешкають окремо: п’ятеро в Україні, стільки ж в Америці. Найближче до батьків - за шість кілометрів - син Андрій. До нього і телефонують решта дев’ятеро братів, коли батьки раптом не беруть слухавки.

«Три дзвінка, не беруть трубки, сідаю, приїжджаю», - каже син. У січні старенькі очікують на народження свого першого правнука. А отже з’явиться ще одна нагода зустрітися усім разом.


Опубліковано : 22.11.2018 09:23

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман