новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Японія випробує новий спосіб прибирання космічного сміття

Повідомляє studway.com.ua 20.07.2018 08:17

Японія випробує новий спосіб прибирання космічного сміття

Фото з мережі Інтернет

Японія запустила вантажний корабель, який з допомогою величезного неводу спробує прибрати з земної орбіти частину космічного сміття.

За допомогою 700-метрового троса, зробленого з алюмінієвих ниток і сталевого дроту, фахівці розраховують уповільнити рух сміття і поступово стягнути його з орбіти. Пристрій розробили за участю компанії, що займається виробництвом рибальських сіток.

Цей експеримент став частиною міжнародної кампанії, мета якої – позбутися космічного сміття та зробити навколоземний простір безпечнішим для астронавтів. Японський сміттєзбирач обрали серед інших пропозицій: нанизування сміття на гарпун, «підмітання», ловля з допомогою ласо (мотузки з петлею на кінці, призначеної для накидання на об’єкт і його подальшого затягування) або зіштовхування сміття з орбіти в бік Землі.

Безпілотний вантажний корабель назвали «Лелека» (або «Коуноторі» японською мовою). На його борту знаходиться сміттєзбирач. Він був запущений із космічного центру в Тихому океані й зараз знаходиться на шляху до Міжнародної космічної станції.

На орбіті навколо Землі обертається понад 100 мільйонів об’єктів, серед яких є старі супутники, що вийшли з ладу, відпрацьоване обладнання космічних апаратів, інструменти й фрагменти ракет. Більша частина цих речей обертається навколо Землі з величезною швидкістю (до 28 тисяч км/год).

Таке становище створює постійну загрозу для польотів у космос, а також завдає шкоди роботі всесвітній мережі космічного зв’язку. Сміття накопичувалося на орбіті протягом майже 60 років освоєння людиною навколоземного простору, починаючи з запуску першого радянського супутника в 1957 році.

Фото: stocksnap.io


Опубліковано : 20.07.2018 08:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман