новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

З кожного по 400 грн: в Україні хочуть ввести медстрахування

Повідомляє news.finance.ua 25.10.2018 10:17

З кожного по 400 грн: в Україні хочуть ввести медстрахування

Фото з мережі Інтернет

Застрахованими повинні бути всі. Так говориться в законопроекті №9163, який нещодавно зареєстрували депутати – вони пропонують ввести обов’язкове медичне страхування.

Оплачувати страховку зобов’яжуть роботодавця, а якщо людина безробітна, за неї заплатять місцеві органи влади. Розмір обов’язкового внеску визначатиме Кабінет міністрів, йдеться в проекті. Але депутати вважають, що це має бути не менше 400 грн.

“Українці за свій рахунок фінансують систему охорони здоров’я на 60%, а держава на 40%. В результаті, медична допомога для українців стала катастрофічно недоступною економічно і фізично”, – зазначають депутати в пояснювальній записці до проекту. Тому автори проекту пропонують розділити медпослуги на ті, які покриватиме держава, і ті, які відшкодує страховка.

Також в законопроекті зазначено, що може покривати страхування. Це діагностика, лікування, профілактика, реабілітація і ліки. Перелік послуг залежатиме від договору зі страховою компанією.

В Україні наразі працює добровільне медичне страхування (ДМС), але тільки 5-6% українців мають поліс ДМС. Страховики пропонують ДМС, переважно, робочим колективам – тобто, його може оформити роботодавець для своїх співробітників. Зараз 90% всього ринку особистого страхування знаходиться в корпоративному сегменті.

Після старту медреформи деякі страховики почали пропонувати і індивідуальні поліси ДМС. Вартість індивідуального ДМС дорожче корпоративного в 4-5 разів і може досягати 20-30 тис. грн.

Крім того, індивідуальна страховка зазвичай має більше винятків порівняно з корпоративними програмами, зазначають в страхових компаніях.

Страховики більше орієнтовані на корпоративні поліси ДМС з простої причини – працюючим ніколи хворіти. Під це страхові і розраховують свої програми. А якщо дозволити страхуватися всім по одному, то за полісами йтимуть тільки хворі, ділиться агент однієї із страхових компаній.


Опубліковано : 25.10.2018 10:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман