новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

За державну школу - 50 тисяч: жінка розповіла про величезні побори в гімназії

Повідомляє patrioty.org.ua 26.09.2019 19:17

За державну школу - 50 тисяч: жінка розповіла про величезні побори в гімназії

Фото з мережі Інтернет

Майже 50 тисяч гривень на рік батьки мають викласти за навчання в державній гімназії №86 "Консул" міста Києва. Про це на умовах анонімності розповіла жінка, дитина якої навчалась в цьому закладі. За її словами, найперше батьки мають сплатити вступний внесок 10 тисяч гривень, щоб дитину прийняли до школи.

Крім цього, є щомісячна плата 4100 гривень – це гроші, які йдуть на рахунок до ТОВ "Школа Консул". Є охорона школи, за яку ми теж платимо приблизно 70 гривень на місяць, є доплата прибиральниці – це приблизно 700 гривень щомісяця, але вже з класу, і окремий мій улюблений пункт – це свята. Свята і подарунки вчителям", – розповіла жінка.

Також існує так званий "фонд класу", в який здають в середньому 500 гривень. Гроші йдуть на канцелярію, туалетний папір та інші речі, що супроводжують навчальний процес. За підрахунками, тільки за "вступні внески" школа отримала 600 тисяч гривень, адже в гімназію в 2019 році вступило 60 дітей. А за навчальний рік в заклад надходить понад 20 млн гривень.

Директор Тетяна Мельник, яка є водночас засновницею ТОВ "Школа Консул", розповіла, що в школі діють в рамках чинного законодавства.

"У нас в гімназії безкоштовне навчання", – підкреслила Мельник. Крім того, кожен клас зобов'язаний робити статусні подарунки очільниці навчального закладу на чотири свята: День вчителя, день народження директора, 8 березня, Новий рік. "Також від кожного класу потрібно формувати статусний пакет для районного управління освіти: пляшка дорогого вина та коробка цукерків", – розповіла інсайдерка.

Джерело: Обозреватель


Опубліковано : 26.09.2019 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман