новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

За що кожен українець повинен буде сплатити державі по 4000 гривень

Повідомляє Бізнес Компаньйон 18.09.2019 19:17

За що кожен українець повинен буде сплатити державі по 4000 гривень

Фото з мережі Інтернет

Проект нового Державного бюджету України передбачає дефіцит Пенсійного фонду в 2020-му році в рекордні 172,5 млрд грн. А оскільки відсутні кошти навряд чи можна буде взяти "з повітря", то уряд, швидше за все, "розкидає" цю суму на всіх працюючих українців у вигляді нових податків і зборів. У підсумку кожен з громадянин "надасть допомогу" Пенсійному фонду на 4,1 тис. грн.

Крім того, окремо працюють заплатять єдиний соцвнесок в розмірі 22% від зарплати, більша частина якого також надійде в ПФУ.

2020-й рік стане роком пікових виплат за державного боргу. Майже 40% дохідної частини бюджету доведеться віддати кредиторам країни. У сумі погашення держборгу і його обслуговування коштуватиме бюджету рекордні 421,6 млрд гривень.

Якщо всі ці гроші розділити на офіційну кількість населення (трохи більше 42 млн осіб), вийде, що кожен, тому числі немовлята і люди похилого віку, повинні своїми податками заплатити близько 10 тисяч грн. І це тільки в наступного року.

Гроші ці напевно "зберуть", можна не сумніватися: міністр фінансів Оксана Маркарова на презентації бюджету запевнила, що проблем з виплатами не виникне мовляв, зараз резервів достатньо, а в бюджеті на наступний рік врахували об'єктивні показники і українці не відчують на собі навантаження. Тому і зарплати будуть виплачуватися вчасно, і всі статті витрат у безпеки. Але при цьому не вказуючи джерела покриття дефіциту ПФУ.


Опубліковано : 18.09.2019 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман